Netavisens nyhedslinks uge 17
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
Nyheder fra folkets kamp i Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
'Den muslimske verden' - Islam Online - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue - Opdateringer længere nede på siden

Italien og USA stadfæster uenighed om agentdrab
[Netavisen - link 30.04.05] Politiken
USA lyttede med, da Italien accepterede at betale millioner i løsesum for gidsel. Og satellitfotos beviser, at gidslet lyver om, hvad der skete, da hun blev befriet af en italiensk agent, hævder italienske og amerikanske medier.

USA tvunget til at offentliggøre billeder af kister
[Netavisen - link 30.04.05] Politiken
En retssag tvinger Pentagon til at offentliggøre over 700 fotos af kister med døde soldater. Myndighederne har ellers forbudt offentliggørelsen, og kritikerne siger, at de vil skjule krigens konsekvenser.

Blair gik i krig selvom det var illegalt at afsætte Saddam Hussein
[Netavisen - link 30.04.05] The Scotsman (eng)
Det var imod international lov at afsætte Saddam Husseins regime - og at indlede en 'forebyggende' krig. Dette var Blairs juridiske chefrådgivers indstilling - alligvel gik Blair i krig. Nu offentliggøres dokumenterne. I Danmark var situationen parallel.

Politi slås med demonstranter på Vestbredden
[Netavisen - link 29.04.05] Berlingske Tidende
Tusindvis af israelere og palæstinensere demonstrerer mod Israels murbyggeri på Vestbredden.
Israelsk politi brugte torsdag chokgranater for at tæmme en demonstration, der havde deltagelse af tusindvis af israelere og palæstinensere på Vestbredden

Israelsk våben-køb skaber frygt for angreb på Iran
[Netavisen - link 28.04.05] Politiken
Israel vil købe 100 laserstyrede såkaldte bunkerbusterbomber af USA. Der gisnes om, at de skal bruges mod iranske anlæg.

Dioxin og Vietnam
[Netavisen - link 27.04.05] Modkraft
30 år efter USAs nederlag i Vietnam er skaderne fra krigen stadig mærkbare. En amerikansk dommer har afvist sagsanlæg fra tre vietnamesere. De tre sagsøgere er ofre for dioxin-produktet Agent Orange, der blev brugt under Vietnam-krigen. Samme dommer tilkendte amerikanske soldater erstatning for skader forvoldt af Agent Orange. Vietnameserne forsøger nu at bringe sagen for en højere domstol.

USA: Irakiske oprørere er usvækkede
[Netavisen - link 27.04.05] Politiken
Trods den massive amerikanske indsats i Irak, må landets forsvarschef nu erkende, at oprørerne er lige så stærke som for et år siden. Og forsvarsminister Rumsfeld mener, at irakerne selv må vinde krigen. Det kaldes at 'irakisere' krigen - at lade amerikanskbetalte quislinge slås mod deres landsmænd i en blodig borgerkrig. USA prøvede også at 'vietnamisere' Vietnamkrigen.

Anklagere kræver Berlusconi på anklagebænken igen
[Netavisen - link 27.04.05] Politiken
280 mio. euro er angiveligt trukket ud af et aktieselskab og doneret til den italienske premierministers børn. En dommer skal nu afgøre, om der er hold nok i sagen til at åbne nok en retssag mod Berlusconi.

USA frikender soldat for drab på italiensk agent
[Netavisen - link 26.04.05] Politiken
Det amerikanske militær frikender sig selv for sidste måneds drab på en italiensk agent i Irak - da man forsøgte at myrde den netop løsladte kidnappede journalist Giuliana Sgrena. Men Italien afviser amerikanernes undersøgelse. De er rasende.

Ny pave forhindrede efterforskning af pædofili
[Netavisen - link 26.04.05] Politiken
Den nye pave Benedikt XVI beordrede biskopper til at holde beskyldninger om sexmisbrug hemmelige. Dermed modarbejdede han retfærdigheden, siger advokaterne for de sexmisbrugte.

Gamle krigsforbrydelser vs. fremtidig handel
[Netavisen - link 25.04.05] Flamman (sv.)
Kina har overhalet USA som Japans største handelspartner. Derfor ser japanske kapitalister med uro på den igangværende konflikt om historieskrivningen mellem den engang uhørt brutale imperialistmagt Japan og den stadigt selvsikrere imperie-opkomling Kina. Medierne i Beijing er imidlertid holdt op med at rapportere om de anti-japanske protester.

Boykot apartheid
[Netavisen - link 25.04.05] Flamman (sv.)
Israel er bl.a. verdens tredjestørste våbenproducent, større end både Storbritannien, Kina og Frankrig. Og at landets "sikkerhedsproblemer" er en by i Rusland, ses bl.a. i den faktiske totale kontrol med det palæstinensiske folk, som overgår apartheidregimets i Sydafrika. Sådanne og lignende kendsgerninger får en israelsk professor til at appellere om international boykot af Israel.

Revolution under udvikling
[Netavisen - link 25.04.05] Flamman (sv.)
Grundig reportage fra Venezuelas 'Bolivariske revolution', hvis stærke demokratibølge og proletariske organisering meget vel kan varsle en fremtidig rigtig revolution.

Man kan narre alle med løgn et stykke ad vejen ...
[Netavisen - link 25.04.05] Klassekampen (no.)
Mediernes rapportering om Irak er naturligvis fuld af beskidte løgne. Én af dem er, at befrielsestropperne retter deres angreb mod civile. Sandheden er, at USA & co. slagter civile irakere i samme omfang, som de slagtede civile vietnamesere for femogtredive år siden.

Døden følger i kristendommens kølvand
[Netavisen - link 25.04.05] Klassekampen (no.)
USA udøver pression mod FN's verdenssundhedsorganisation WHO for at stoppe udbredelsen af abortpiller, som kunne redde livet for titusinder af kvinder hvert år i ulandene. Begrundelsen er 'hellig'.

Privatiseringsfælde
[ Netavisen - link 25.04.05] Arbejderen
Argentina er udset til at blive den næste i rækken af latinamerikanske lande, som får påtvunget privatiseringer af uddannelsesvæsenet som en angivelig byttehandel til gengæld for annullering af den såkaldte "gæld" til den imperialistiske verden.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder