Netavisens nyhedslinks uge 8
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Haarder og Dansk Folkeparti: Alle skal kende Bibelen
[Netavisen - link 26.02.05] Politiken
Ingen skal kunne gå fri for kristendomsundervisningen, heller ikke muslimer, mener partiet. Kirkeminister Bertel Haarder (V) mener dog, det rækker med, at alle børn uanset baggrund kender fortællingerne i Bibelen.

Danish Crown anklages for 'slaveri'
[Netavisen - link 26.02.05] Politiken
Polske arbejdere på Danish Crowns slagterier i Tyskland arbejder under slavelignende vilkår, hævder tysk tv-program. Danish Crown vil undersøge anklagerne.

Dato for EU-afstemning på mandag: September
[Netavisen - link 26.02.05] DR
Danskerne skal formentlig stemme om EU's forfatning til september. Partierne bag aftalen om EUs nye forfatningstraktat får på mandag regeringens forslag til, hvordan og hvornår danskerne skal tage stilling til traktaten.

'Starthjælp' får ikke flere i arbejde
[Netavisen - link 26.02.05] DR
Den lavere 'starthjælp', der skulle tvinge nyankomne indvandrere ud på arbejdsmarkedet, virker ikke efter hensigten.
Starten udebliver - det samme gør hjælpen.

Tørnæs' mand hyrer illegal østeuropæer
[Netavisen - link 25.02.05] 3F
Jørgen L. Tørnæs har ansat lettisk driftschef uden arbejdstilladelse på sin svinebedrift i Holstebro. Jeg vidste ikke, det var ulovligt, forklarer han.
Se også
Tørnæs' mand løj på tv

Dansk mindretal støtter rød-grøn regering
[Netavisen - link 25.02.05] DR
Det danske mindretal i Slesvig-Holsten - Sydslesvigs Vælgerforening har besluttet at støtte dannelsen af en rød-grøn mindretalsregering i den tyske delstat.

Minister bag kæmpe russisk svinefarm
[Netavisen - link 24.02.05] 3F
Mer regeringssvineri: Forsvarsminister Søren Gade (V) har aktier for 350.000 kr. i russisk svineprojekt, der med midler fra IØ-fonden vil producere 60.000 svin om året.

Ingen læsegevinst af tidlig skolestart
[Netavisen - link 24.02.05] Information
Norske skolebørn, der begynder i 1. klasse som seks-årige, læser dårligere end dem, der er begyndt som syv-årige. Bertel Haarder fastholder at tidlig skolestart vil give stor gevist i Danmark.

Danske lønninger stiger langsommere
[Netavisen - link 23.02.05] 3F
De lave lønstigninger i industrien slår nu igennem internationalt. I den seneste internationale lønstatistik fra DA er Danmark rykket ned i midterfeltet.

Irakkrigen forgylder Mærsk
[Netavisen - link 22.02.05] Politiken
A.P. Møller- Mærsks amerikanske selskab Maersk Line Limited skovler milliarder ind på krigen i Irak.
Ifølge World Policy Institute havde dødens købmand i 2003 kontrakter med den engelske hær på 2,4 milliarder, mens tallene i 2004 nåede op på 36 milliarder kroner. A.P. Møller rederiet, der var direkte fortaler for krigen mod Irak, er det logistikselskab i verden som mest har forøget samarbejdet med Pentagon.

PISA: Manipuleret valgkampsvidenskab
[Netavisen - link 21.02.05] Politiken
Manipuleret valgkampsvidenskab: 17 procent af de danske elever betegnes som 'funktionelle analfabeter' på baggrund af PISA-undersøgelsen. Men det er dybt misvisende - børnene kan sagtens læse og skrive, påpeger forskere. Folkene bag PISA indrømmer. Undervisningsministeriet stod bag den misvisende betegnelse.

Folkhemmet som krigskøbmand 1
[Netavisen - link 21.02.05] Proletæren (sv.)
En regeringsudredning foreslår, at Sverige fuldstændigt dropper sin gamle om end nok så formelle neutralitetspolitik helt og aldeles og tilpasser sine våbeneksport-regler til EU.

Folkhemmet som krigskøbmand 2
[Netavisen - link 21.02.05] Yelah (sv.)
Nu skal det være frit frem for våbeneksport til hvilke lande som helst, når som helst. Det eneste, som er nyt, er dog, at reglerne tilpasses til den praksis, som har rådet siden længe. Regeringen siger bare farvel til hykleriet og viser åbent, at den nøgne kapitalistiske interesse egentlig er det eneste, som betyder noget.

Indvandrere vil ud af ghettoerne
[Netavisen - link 21.02.05] Information
Næsen halvdelen af alle indvandrere ønsker at bo i et område, hvor der er flest danskere. Det bryder med myten om, at indvandrere helst vil bo i ghettoer for sig selv

VK vil stramme dagpengeregler
[Netavisen - link 21.02.05] Fagbladet
Regeringen vil stramme rådighedsreglerne og se på særregler på dagpengeområdet, der hæmmer fleksibiliteten.

Fagbevægelse for kapitalmagt
[Netavisen - link 21.02.05] Proletæren (sv.)
Når mere magt flyttes fra Sverige, når demokratiet mindskes, når arbejdsret og svenske job trues af mere liberalisering, idet EU antager en ny forfatning, som endnu mere cementerer kapitalens ret over arbejderretten, så demonstrerer Europafagbevægelsen, hvor samtlige LO-forbund indgår, sin støtte til EU's konstitution.

Færre bliver gift i kirken
[Netavisen - link 21.02.05] Berlingske Tidende
Færre og færre danske par vælger at blive gift i kirken. I 1980 blev 55,8 pct. af alle danske par gift i kirken. I 2000 var den andel faldet til 47,3 pct., og i 2003 gik kun 42 pct. af alle brudepar op ad kirkegulvet.

Velfærds-propaganda afsløret som fup
[Netavisen - link 21.02.05] Flamman (sv.)
Ni af ti kvinder taber på at arbejde - velfærdens forsikringer er for generøse. Sådan lød budskabet i en debatartikel i en af Sveriges prominente dagblade og derefter i tv og radio. Ved nærmere granskning viste artiklen sig at være bluff.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder