Netavisens nyhedslinks uge 08
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
Nyheder fra folkets kamp i Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
'Den muslimske verden' - Islam Online - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Amerikansk angrebschef: Irakkrigen kan vare år
[Netavisen - link 26.02.05] DR
USA's 'forsvarschef', general Richard Myers, sagde igår, at det kan tage flere år før oprøret i Irak er slået ned.
- Det er ikke sandsynligt, at oprøret kan slås ned i løbet af et år, måske i løbet af to år, sagde Myers, der trak en parallel til historiske guerillakrige, hvor oprørerne havde kæmpet imellem syv og 12 år.

Masseprotest mod Bush-besøg
[Netavisen - link 24.02.05] Modkraft
Under massive sikkerhedsforanstaltninger gennemfører den amerikanske præsident George W. Bush i disse dage sin diplomatiske offensiv gennem Europa. Efter optakten i Bruxelles ankom han til den tyske Rhinby Mainz, hvor han mødte den tyske forbundskansler Schröder. Over 12.000 antikrigsmodstandere demonstrerede imod Bush i udkanten af den politibelejrede by

Livet er en afgrund for Kinas nødstedte
[Netavisen - link 24.02.05] Information
De sociale protester tager til i et Kina præget af økonomisk vækst og tiltagende ulighed. Nogle sætter livet til i desperation

Syrien er den næste på listen
[Netavisen - link 21.02.05] Klassekampen (no.)
De, som tidligere troede, Iran eller Nordkorea skulle blive næste offer for amerikanernes omtegning af verdenskortet, spår nu i stedet Syrien.

Spanien siger ja til EU-forfatning
[Netavisen - link 21.02.05] DR
Over 77 procent stemte for, mens 15-17 procent stemte nej, da spanierne i dag gik til folkeafstemning om EU's forfatningstraktat, siger exit-polls. Stemmeprocenten var pinligt lav: Lidt over 40 procent.

Miljøets onde akse
[Netavisen - link 21.02.05] Klassekampen (no.)
Miljøødelæggelserne efter krigene på Balkan, i Afghanistan og Irak er et større sikkerhedsproblem end masseødelæggelsesvåben. Det mener miljøstiftelsen Worldwatch.

En bantustan til palæstinenserne
[Netavisen - link 21.02.05] Flamman (sv.)
Israel planlægger at omtegne grænserne og konfiskere 58 procent af Vestbredden, efterladende bare en lille del af Vestbredden og Gaza til en ny palæstinensisk stat. Det vurderer den israelske fredsorganisation Gush Shalom.

USA: Usminkede kvinder kan fyres
[Netavisen - link 21.02.05] Modkraft
En amerikansk domstol har nægtet en kvinde tilladelse til at rejse sag om kønsdiskrimination mod sin arbejdsgiver, der fyrede hende, fordi hun nægtede at sminke sig i arbejdstiden. En anti-diskriminations organisation kalder dommen »et tilbageslag for alle kvinder«.

Tribunal fordømmer massemediernes krigs-bedrageri
[Netavisen - link 21.02.05] Flamman (sv.)
De store medier er skyldige i at have ført mennesker bag lyset i deres rapportering om Irak. Det var konklusionen efter et møde i Verdenstribunalet om Irak.

Snak om revolutionær krise
[Netavisen - link 21.02.05] Orientering (radio)
Befolkningen i Nigeria bliver fattigere og fattigere, inflationen vokser, folk med universitetseksamener lever af at indsamle skrald på trækvogne. Nigeria er Afrikas største olieproducent, og olieselskaberne skovler penge ind. To af de største har i 2004 haft en profit større end værdien af samtlige 130 millioner nigerianeres arbejdsindsats. Men nu er
en røverhøvding, folket betragter som en frelser, begyndt at kræve sin del af goderne.

Hvem vogter "vagthundene"?
[Netavisen - link 21.02.05] Orientering (radio)
I Frankrig og Brasilien har man for nylig oprettet særlige medie-observatorier, der skal skabe debat om mediernes rolle og om borgernes ret til at blive informeret. Indslaget fortæller om det verdensomspændende initiativ Global Media Watch og interviewer forfatteren og medieforskeren Armand Mattelart, der underviser på Vinvennes universitetet i Paris og er præsident for det franske medie-observatorium.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder