Netavisens nyhedslinks uge 2
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

11.000 industrijob forsvundet på et år
[Netavisen - link 14.01.05] 3F
Hvis der er et økonomisk opsving i gang, er det indtil videre svunget i en pæn bue uden om industrien. Inden for et år er over 11.000 arbejdspladser forsvundet i dansk industri, og nedgangen har ramt næsten alle brancher, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det svarer til et samlet fald på tre procent.

Lykketoft: Valget udskrives i næste uge
[Netavisen - link 14.01.05] 3F
Socialdemokraternes leder spår, at folketingsvalget udskrives i næste uge. Anders Fogh Rasmussen vil for alt i verden undgå, at kommunalreformen bliver et afgørende valgtema.

Banedanmark fyrer og udliciterer
[Netavisen - link 14.01.05] 3F
Omkring 240 medarbejdere i Banedanmark afskediges eller får ny arbejdsgiver. Fyringerne, der sker senere på året, er er konsekvensen af en beslutning om at udlicitere store dele af virksomhedens entreprisedivision.

Tosprogede elever i København læser dårligt
[Netavisen - link 13.01.05] DR
Integrationsfiasko: 52 procent af alle andengenerationsindvandrere i 9. klasse i København har ikke det minimumniveau i læsning, som er nødvendigt for at klare en uddannelse. For danske elever i Købanhavn er tallet 14 procent.

Borgfred om dansk Irak-politik
[Netavisen - link 13.01.05] Berlingske Tidende
Der er bred politisk enighed om Irak-politikken frem til det irakiske valg den 30. januar. Kun SF og Enhedslisten kræver, at Danmark trækker sig ud af landet. Til gengæld understreger Socialdemokraterne, De Radikale og Kristendemokraterne, at deres fortsatte støtte til VK-regeringens politik derefter afhænger af den nye situation.

EU-Parlamentet siger ja til forfatningen
[Netavisen - link 12.01.05] Politiken
Europaparlamentet har sagt ja til EU-forfatningen med stemmerne 500 mod 137

Arla-lukning i Vejle rammer næsten 500 ansatte
[Netavisen - link 12.01.05] Politiken
Arla lukker sit centrale ostepakkeri og lager i Vejle. 463 ansatte berøres, og Vejle Kommune mister en af sin allerstørste arbejdspladser

50.000 danskere på beskåret støtte
[Netavisen - link 11.01.05] Politiken
Selv om regeringen har lovet ikke at skære i satserne for overførselsindkomster, må en stor gruppe kontanthjælpsmodtagere klare sig for mindre end før. Et ægtepar får nu efter et halvt års ledighed i alt 1.000 kroner mindre i bistand.

KPML(r) blev til Kommunistiska Partiet
[Netavisen - link 11.01.05] KP (sv., pdf.)
KPML(r)s fjortende kongres den 6-8 januar beslutte at ændre navn til slet og ret Kommunistiska Partiet.
Læs pressemeddelelsen fra kongressen

Kommunalreformen koster milliarder
[Netavisen - link 11.01.05] Politiken
Regeringen erkender, at kommunalreformen koster milliarder i engangsudgifter. Et lån på de første tre milliarder er på vej, lover indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Enighed om justering af retsforbehold
[Netavisen - link 10.01.05] Information
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og Mogens Lykketoft (S) er enige om, hvordan retsforbeholdet skal moderniseres. Danmark skal koble sig på Storbritannien og Irlands ordning og selv beslutte hvilke dele af EU-samarbejdet på det retslige område, man ønsker at deltage i.

Færre penge til EU-kritikere
[Netavisen - link 10.01.05] Politiken
JuniBevægelsen og Folkebevægelsen mod EU mister tilsammen over en million kroner i tilskud om året som følge af en ny politisk aftale. Konsekvensen kan blive ringere oplysning om EU, mener de ramte partier.

Norge ud af Gaza
[Netavisen - link 10.01.05] Klassekampen (no.)
Et norsk diplomatisk repræsentationskontor i den palæstinensiske Gaza-enklave er blevet lukket, angiveligt for at spare mindre end en halv million norske kroner. Der foregår en underskriftskampagne i Gaza imod nedlæggelsen af den canadiske og de tre skandinaviske repræsentationer, som betyder, at palæstinenserne mister en vigtig kanal til omverdenen - og vidner til den israelske besættelse.

Muslimsk gravplads vandaliseret i Danmark
[Netavisen - link 10.01.05] Fyens Stiftstidende
I ly af stormen har flere gerningsmænd smadret 50 gravsten og væltet yderligere 50 sten på den muslimske del af Vestre Kirkegård i København.

Nyt arbejdsgiver-angreb på løn
[Netavisen - link 10.01.05] Fagbladet
GASA kræver, at 105 medarbejdere skal gå op mod 10 procent ned i løn og samtidig være mere fleksible. Ledelsen dækker sig ind under, at man skifter arbejdsgiveroverenskomst.

Drab på Mærsk-aktivist omgærdet af mystik
[Netavisen - link 10.01.05] Fagbladet
Mystikken breder sig om mordet på den faglige aktivist Gilberto Soto i El Salvador 5. november. Han var udsendt af det amerikanske transportarbejderforbund Teamsters for at samarbejde med chauffører, der ønskede faglig organisering i regionen.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder