Netavisens nyhedslinks uge 02
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
Nyheder fra folkets kamp i Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
'Den muslimske verden' - Islam Online - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Allawi aflyser valg i dele af Irak
[Netavisen - link 13.01.05] Politiken
Volden og uroen i Irak er nu så omfattende, at selv landets premierminister, Iyad Allawi, erkender, at det planlagte valg 30. januar næppe kan gennemføres i hele landet.

USA opgiver jagt på Iraks masseødelæggelsesvåben
[Netavisen - link 13.01.05] Politiken
Næsten to år efter Irak-krigens begyndelse har de sidste våbeninspektører i stilhed forladt landet. Den endelige rapport er på vej med konklusionen: Der var ingen masseødelæggelsesvåben.

»De torturerede os, som om vi var underholdning«
[Netavisen - link 13.01.05] Politiken
Anklageren har afsluttet vidneafhøringen i sagen mod den amerikanske soldat, der ifølge anklageskriftet stod i spidsen for fangemishandlingen i Irak. Der ventes dom en af de kommende dage.
Se også
»Det var bare kontrol, ikke mishandling«

Modstandere af den europæiske forfatning etablerer pan europæisk Nej kampagne
[Netavisen - link 12.01.05] TIMESONLINE (eng)

EU Modstandere og EU skeptikere har iværsat en pan europæiske Nej kampagne forud ud for afstemningerne i de forskellige europæiske lande. Iflg Timesonline er afsteminger i 14 EU lande, med England, Polen, Tjekiet og Danmark de mest sandsynlige nej lande.

Islamiske grupper vil samarbejde med Abbas - men fortsætte aktioner
[Netavisen - link 11.01.05] Yahoo AFP (eng)
Trods forskellig kritik af valget vil Hamas samarbejde med den ny palæstinensiske præsident Mahmud Abbas, der vandt valget med 62 pct. af de afgivne stemmer. Mange palæstinensere boykottede det.

EU bliver Kinas største handelspartner
[Netavisen - link 11.01.05] EU-Observer (eng)
Ifølge kinesiske medier er EU sprunget forbi USA og Japan og blevet Kinas største handelspartner. Også samhandelen med Rusland vokser.
Se også
150 milliarder $ gør EU til størst People's Daily (eng)

Flere britiske soldater til Irak under valg
[Netavisen - link 11.01.05] Politiken
Den britiske styrke i Irak forøges med 400 soldater op til valget 30. januar. Soldaterne skal i første omgang til Sydirak - men op til valget rykkes de måske til de urolige sunnimuslimske byer i nord.

Jusjtjenkos sejr er nu officiel
[Netavisen - link 11.01.05] Politiken
Resultatet af Ukraines præsidentvalg er nu blevet officielt bekræftet af valgkommissionen. Jusjtjenko er valgets vinder, mens valgets taber - Janukovitj - truer med at klage til EF-domstolen.

USA: Dødspatruljer i Irak
[Netavisen - link 10.01.05] Politiken
USA vil i offensiv mod oprørerne i Irak. En mulighed kan ifølge nyhedsmagasinet Newsweek være at træne irakiske elite-enheder til som regulære dødspatruljer at gå målrettet efter oprørsledere.
Kommentar KPNet: Sådanne dødspatruljer fungerer allerede i Irak, mest knyttet til de private militser, som USA's eksilpolitikere som Allawi og Chalabi bragte med sig/oprettede, og som har specialiseret sig i drab på irakiske intellektuelle.

Indonesien: Flodbølgen øger undertrykkelsen
[Netavisen - link 10.01.05] Flamman (sv.)
Indonesien ønsker af flere grunde at holde liv i den tre årtier lange krig i Aceh-provinsen på Sumatra, som er det hårdest ramte område efter tsunami-katastrofen.

Masseflugt til storbyerne
[Netavisen - link 10.01.05] Klassekampen (no.)
Millioner af ofre for flodbølgen i Sydøstasien er i akut behov for husly og fremtidsmuligheder. Massevandring af tsunami-ofre til storbyerne kan forventes. Det mildner ikke konflikt-potentialet, at regeringerne i de ramte lande forskelsbehandler ofrene efter etnisk oprindelse og social status.

USA på hælene i Irak
[Netavisen - link 10.01.05] Orientering (radio)
Lige før jul rundede amerikanerne officielt dødsoffer nummer 1000 i kampene i Irak - og ved årsskiftet nåede antallet af amerikanske soldater såret i kamp op over 10.000. Tallene viser klart stigende tendens. Verdens megasuverænt mægtigste militærmaskine målt i omfang og teknisk isenkram kan trods styrken ikke i længden holde et helt land under varig kontrol.

Venezuela-USA
[Netavisen - link 10.01.05] Orientering (radio)
Den USA-støttede fascistiske opposition i Venezuela har trods sine store nederlag ikke givet op. Og det irriterer USA smerteligt, at Chávez-styret har solgt vigtige olieudvindings-rettigheder til Kina.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder