Netavisens nyhedslinks uge 29
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Se nyhedsbureauet ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: www.iraqwar.ru

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

Millioner dræbt - milliarder spildt
[Netavisen - link 18.07.03] SiD
Ulykker på arbejdet og erhvervssygdomme koster årligt 2 millioner mennesker livet på verdensplan, viser en opgørelse fra ILO. Og ikke nok med det: Udgifterne i forbindelse med arbejdsskader koster verdenssamfundet 1.250.000 millioner dollars - eller omkring 8.300 milliarder kroner. Det svarer til 4 procent af verdens samlede BNP.

Nyt Saddam-bånd fordømmer det amerikansk-styrede regeringsråd
[Netavisen - link 18.07.03] Yahoo. Eng.
Et bånd fra Saddamn Hussein blev afspillet på den arabiske TV-station Al-Arabiya i går på årsdagen for Baath-partiets magtovertagelse. Saddam kritiserer det amerikansk-indsatte regeringsråd som et redskab i besættelsesmagtens hænder - og opfordrer til fortsat krig for at drive besættelsesmagterne ud.

Blair vil dømmes af historien
[Netavisen - link 18.07.03] The Independent.Eng.
Blairs tale til den amerikanske kongres søgte at retyfærddigøre Irak-krigen også hvis krigspåskuddet - masseødelæggelsesvåben - ikke holder. Det er en 'god gerning' at vælte Saddam. Det er den samme kolonialistiske og folkeretsstridige argumentation, som den britiske, tyske og amerikanske imperialisme altid har forsøgt sig med. Historien har fordømt dem - og vil fordømme Blair.
Se også
Blair: Historien vil tilgive os DR Online

UNICEF: Mere end 1000 irakiske børn slået ihjel eller såret 'efter krigen'
Netavisen - link 18.07.03] SpaceWar. Eng
Mere end 1000 børn er blevet dræbt eller såret af krigskoalitionens våben siden Bagdads fald. UNICEFs Geoff Keele siger, det er et resultat af de efterladte våben, ammunition og klyngebomber, der er spredt over hele Irak.

Ny plan for Vestsahara
[Netavisen - link 18.07.03] Proletären. Sv.
USA er begyndt at sondere farvandet ud for det marokkansk besatte Vestsahara for olieforekomster. Det er måske grunden til, at USA tillader, at der nu sker et skred i processen mod en løsning af den langvarige nationale konflikt. Endskønt Vestsaharas frihedsbevægelse har sagt god for USA's plan, er der grund til varsomhed med optimismen.

De amerikanske troppers frustration vokser: General siger 'Hold kæft'
[Netavisen - link 18.07.03] Antiwar Eng
De stadig mere demoraliserede besættelsestropper får besked om at stoppe kritikken af Bush, Bremer, Rumsfeld og Wolfowitz af den ny topgeneral Abizaid.

Israelsk nægter taler ud
[Netavisen - link 18.07.03] Proletären. Sv.
Ihjelskydningen af adskillige israelsk-palæstinensiske demonstranter og den israelske stats efterfølgende nægtelse af at undersøge omstændighederne blev den begivenhed, der kom til at afgøre den israelske løjtnant David Zonsheins modige beslutning om at nægte tjeneste. Her fortæller han om den racistisk-fascistiske opdragelse i hæren, IDF, som ikke lader apartheid i Sydafrika noget efter.

Oligarker strides med Putin
[Netavisen - link 18.07.03] Markedspladsen (radio).
Et af Ruslands største olieselskaber, Jukos, er anklaget for en lang række økonomiske forbrydelser og for at have organiseret et dobbeltmord. En kreds af Ruslands mest indflydelsesrige erhvervsledere har bedt præsident Putin om at standse undersøgelsen af Jukos. Undersøgelserne vil kunne bringe ubehageligt lys over forholdene i den rådne
gangsterkapitalisme.

USA-general: Irak er klassisk guerilla-krig
[Netavisen - link 17. 07.03]Berlingske Tidende
De amerikanske soldater i Irak befinder sig midt i en klassisk guerillakrig, og de bliver nødt til at tilpasse sig den stadig mere organiserede modstand. Det sagde den amerikanske general John Abizaid i går, efter at han i sidste uge overtog kontrollen over USA's centrale militærkommando.
Se også
Mulig udsigt til årelang guerilla-krig New York Times Eng

Uran-løgnen og Bush-administrationen
Blot én blandt mange
[Netavisen - link 16. 07.03]Modkraft
- Den britiske regering har erfaret, at Saddam Hussein for nylig søgte at købe betydelige mængder uran i Afrika.
Det sagde præsident George W. Bush i sin State of the Union – tale om nationens tilstand – den 28. januar i år. En påstand, som præsidenten nu har indrømmet var forkert
Se også
Wolfowitz fik indført den falske uran-henvisning
[Netavisen - link 16. 07.03] Center for Research on Globalisation Af Jason Leopold Eng
Det var vicekrigsminister Wolfowitz som fik indrykket passagen om Iraks køb af uran i Niger i Bushs 'stat of the Union'-tale - trods advarsel fra CIA.
Se også
Cheney under pres for at gå af The Independent Eng
Superhøgen Cheney anklages for at have insisteret på at bruge de falske påstande om Iraks påståede urankøb for at genstarte atomvåbenprogram. Nu kræves hans afgang.
Situationen i USA begynder at minde om Watergate: Alle de mindre brikker skubbes foran præsidenten. Til sidst er han alene tilbage ...
Se
Michael Ruppert: Blod i vandet. Watergate II
From the Wilderness Publications Eng

Spørgsmål og svar om fangne palæstinensere
[Netavisen - link 15. 07.03] Indymedia. Eng.
Denne opgørelse fra en israelsk borgerrettighedsorganisation viser omfanget af og brutaliteten i Israels tilfangetagelse af palæstinensere, som har kæmpet med fredelige midler for Palæstinas befrielse.

Amerikanske samvittigheds-forfølgelser
[Netavisen - link 15.07.03] Indymedia. Eng.
Her er et eksempel på, hvad man kan komme ud for, hvis man udtrykker antikrigs-holdninger i USA. En student fortæller om tilbageholdelse uden tilstedeværelse af advokat og trussel om deportation pga. en kritisk bemærkning mod G.W. Bush.

Goebbels slår til igen
[Netavisen - link 14.07.03] Aftonbladet. Sv.
Naturligvis! Nu meddeler massemedierne, at en ukendt person fra Al Qaeda/bin Laden påtager sig ansvaret for det irakiske folks modstand mod besættelsesstyrkerne.

Nye løgne om irak-krig
[Netavisen - link 14.07.03] Ekstra Bladet
Skeletterne vælter ud af skabene hos Bush og Blair. Mere og mere tyder nu på, at præsident George W. Bush og premierminister Tony Blair tog verdenssamfundet godt og grundigt ved næsen for at bane vejen for krigen mod Saddam.

Blix: Oplysninger om Irakiske kemiske våben var forkerte
[Netavisen - link 14.07.03] Politiken
Den britiske regering begik en »fundamental fejl«, da den hævdede, at Irak var i stand til i løbet af 45 minutter at affyre enten kemiske eller biologiske våben mod en fjende.

Belgien føjer USA - vil ændre krigsforbryderlov
[Netavisen - link 14.07.03] Politiken
Den belgiske regering giver dermed efter for amerikansk pres og på sin anden levedag ændret den omstridte krigsforbryderlov.

Uran-gate presser Bush og Blair
[Netavisen - link 12.07.03] Information
Hvor er bevisene for Saddam Husseins uran-forhandlinger i Afrika?

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder