Netavisens nyhedslinks uge 09
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Transnational job-slagtning
[Netavisen - link 27.02.03] Dagens Arbete. Sv.
Koncernen Outokumpu fik millioner i støtte fra den spanske stat for at flytte en produktion fra Sverige og dertil for fem år siden. Dette mistænkte de ramte svenske arbejdere, men de blev dengang mødt med hemmelighedskræmmeri. Først i dag er de dokumenter kommet for dagens lys, som påviser, at ikke alene finansierede Spanien flytningen af den ellers fuldt rentable produktion i Blekinge - EU bidrog til affæren.

Svensk parlamentariker vil forbyde tiggeri
[Netavisen - link 27.02.03] Aftonbladet. Sv.
"Det forværrer min og andres livskvalitet at se tiggere i Stockholms gadebillede," siger riksdagsmanden, som har fremsat et lovforslag om at forbyde tiggeri.

Myndighed lukker sag om afdød polak
[Netavisen - link 26.02.03] SiD
Sid.dk's afsløring af afdød polsk skibsreparatørs engelskkundskaber på A. P. Møller-skib får ikke Søfartsstyrelsen til at genåbne sagen.

Danskerne skylder 5,9 milliarder kr. i skat
[Netavisen - link 26.02.03] Politiken.
Den økonomiske afmatning begynder for alvor at sætte sine spor i danskernes privatøkonomi. Hvor det op igennem 1990'erne lykkedes borgerne år for år at nedbringe deres mellemværende med det offentlige, går det nu igen den forkerte vej.

Bybusser i Aalborg strejker mod Arriva
[Netavisen - link 25.02.03] Berlingske Tidende
Halvdelen af Aalborgs bybusnet er lammet af en arbejdsnedlæggelse hos chaufførerne, der protesterer mod Arriva.

Planer om "private" stormtropper i Danmark
[Netavisen - link 24.02.03] Politiken.
Den politiske chef for Hjemmeværnet truer helt åbent med, at kadrerne i den officielle paramilitære styrke vil oprette uofficielle militser, hvis Hjemmeværnet nedlægges, som nogle politikere har foreslået. Krigsministeren vil ikke fordømme planerne.

Tvangsundersøgelser skader integrationen
[Netavisen - link 24.02.03] Århus Stiftstidende.
Undersøgelser af somaliske piger ved mistanke om omskæring er helt uacceptable. Den slags skader integrationen og lægger en hel befolkningsgruppe for had, mener Hicham Chouceir, næstformand for Århus' integrationsråd. Han har snakket med mange somaliere i Århus, som alle afviser, at de kunne finde på at lade deres døtre omskære.

KPiD og DKP/ML afholder fælles sommerlejr
[Netavisen - link 24.02.03] Arbejderen.
Pardansen mellem to danske partier, der kalder sig kommunistiske, er nu så fremskreden, at de afholder en fælles sommerlejr i år. DKP/ML's formand redegør her for sin opfattelse af "kommunistisk enhed", en fusion af de to grupperinger.

Irakere hverves i Danmark som lejesoldater for USA
[Netavisen - link 23.02.03] Berlingske Tidende
USA forsøger at hverve danske eksil-irakere for at bruge dem i en kommende krig. Herboende tidligere kaptajn i Saddam Husseins elitetropper har søgt, men hvervekampagnen splitter eksil-irakere i Danmark

Portræt: Danskeren på Guantánamo
[Netavisen - link 23.02.03] Politiken
Han er 29 år og fra Jylland. Moderen er dansk, og faderen algerier. USA fangede ham under jagten på Osama bin Laden, og han har i over et år været holdt tilbage uden rettigheder.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder