Danmark er økonomisk skrøbeligt, og der er lang vej ud af krisen


En slags valgkommentar Dag 6

Af Kommunistisk Politik


Danmark har i væsentlig grad mistet sin evne til at føre en selvstændig politik. Folketinget er på mange måder blevet forvandlet til et ekspeditionskontor for stormagternes økonomiske og geopolitiske interesser.

 
- Danmark er direkte underlagt bindene traktater med EU som dikterer meget af lovgivningen og hele den økonomiske politik.

- Dansk sværindustri er stort set lukket, også meget almindelig industri indenfor levnedsmiddel og tekstil er solgt eller udflyttet.

- Danmark har siden begyndelsen af 80erne systematisk ødelagt de tekniske skoler og adgangen til at blive uddannet håndværker. Hvis der skal bygges noget, er man underlagt regler om internationale udbud.

- Store dele af infrastrukturen er afhængig af teknologi fra udlandet. Og det der købes kan Danmark ikke selv få til at fungere.

- Ungdommen er efterladt som den dårligst uddannede i årtier. Måske har mange flere gået længere tid i skole, men opgjort på undervisningstimer og antal elever pr. uddannet lærer går det den forkerte vej.

- Virksomheder og offentlige arbejdsgivere signalerer med al tydelighed, at familiedannelse, børn og forældreskab er uønskede størrelse på linje med gamle og syge. Med det resultat at børnetallet er raslet ned, og snart halvdelen af befolkningen lever alene.

- Store dele af biodiversiteten er forsvundet og det omgivende hav er fisket tomt.

Landbrug og private husejere er dybt forgældet efter adskillige spekulationsbobler.

Hvad kan landet prale af

- Danmark kan prale af en gigantisk medicinal koncern der er afhængig af at folk bliver syge af at spise dårlig kost.

- Danmark deltager entusiastisk i den ene imperialistiske røverkrig efter den anden og fungerer som en delstat i USA. Når det kommer til at sende ungdommen igennem krigsmøllen, er Danmark et foregangsland.

-Danmark deltager i import af arbejdskraft, og flere 100.000-er arbejder dårligt betalt, i ufrivillig landflygtighed. Det er ikke slaveri, men hvem kan snart fortælle forskellen, når man er tvunget til at forlade familie og fædreland for at skaffe til brødet eller rede livet.

Der er flere eksempler, men det korte af det lange er, at til nutidens ungdom, fremtidens Danmark, er efterladt en ruin.

Alle, der har medvirket til at skabe katastrofen, sidder stadigvæk på tinge og hævder det er sund økonomi, nødvendighedens politik, den internationale konkurrence.

Men en sund økonomi baserer sig på selvstændighed og på et arbejdsliv, der har plads til familier.

Det baserer sig på, at man selv kan bygge maskiner og uddanne håndværkere og videnskabsfolk, og sy sit eget tøj uden at være afhængig af slave- og børnearbejdere i Fjernøsten.

Det baserer på at der skal være plads til en rig natur og liv i havet.

Alt det er en logik. Som du ikke finder eller genfinder hverken hos det ene eller andet bud på kommende regerings-konstellation.Følg valgkampen i TEMA: FOLKETINGSVALG 2015

xxx


Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

Netavisen 1. juni 2015