Appel fra Tyrkiets Arbejderparti EMEP:

Støt medlemmerne af Taksim Solidaritets-gruppen der trues af lange fængselsstraffe

 

Støttebevægelsen for Taksim-Solidaritets-gruppen, som i en skueproces trues af hårde fængelsdomme, vokser verden over. Den 14. april er sagen for en domstol. Dommene ventes at falde samme dag. Amnesty International har opfordret til at stoppe processen. Tyrkiets Arbejderparti EMEP har sendt nedenstående appel om aktiv støtte.
Støtte til Taksim Solidaritets-gruppen: Her medlemmer af det hollandske journalistforbund


Mellem den 28. maj og den 6.september 2013 var der omfattende demonstrationer i over 80 byer i Tyrkiet, der involverede mere end 4 millioner demonstranter. De krævede stop for ødelæggelsen af offentlige grønne områder, for politiaggression og den autoritære regerings afgang.

Politiet reagerede med uforholdsmæssig vold med brug af geværer, overdreven tåregas og gummikugler mod den demokratiske modstandsbevægelse, kendt som "Gezi".

Politiets reaktion førte til otte unges død og  til  over 8.000 sårede. Mere end 5.000 personer blev tilbageholdt. og tusinder står nu overfor retsforfølgelse..
Den 8. juli 2013 blev 50 personer anholdt, herunder personer med tilknytning til Taksim Solidaritet- gruppen.

Ledende medlemmer af politiske partier og fremtrædende medlemmer af faglige og progressive demokratiske institutioner blev tilbageholdt ulovligt i tre dage. Fem personer fik deres huse ransaget uden lovlig ransagningskendelse. Taksim solidaritet-gruppen var nedsat for at koordinere mellem de organisationer, der var en del af demonstrationerne.

I forlængelse af de retslige undersøgelser blev 26 fanger, herunder Ender Imrek og Ercüment Akdeniz, medlemmer af EMEPS  partiledelse, anklaget for overtrædelse af loven om møder og demonstrationer, lov nr. 2911.

Ud over at overtræde denne lov blev Ender Imrek, Mucella Yapici (bestyrelsesmedlem af Fagforeningen for tyrkiske  advokater, ingeniører og arkitekter), Beyza Metin (Leder af Istanbul-afdelingen af advokatfirmaet Electrical and Electronic Engineering), Ali Cerkezoglu (generalsekretær for Istanbuls lægeforening) og Haluk Agabeyoglu (medlem af  Demokratisk Kongres)  også anklaget for angiveligt at danne og lede  en ulovlig organisation – en anklage der kan give en  straf på 14 års fængsel,

Medlemmer af Taksim Solidaritets-gruppen har været et særligt mål for den tidligere premierminister (Tayyip Erdogan) og Istanbuls borgmester.  I de sidste par måneder har der været en klar indblanding i domstolenes uafhængighed, og domstolene er ofte tvunget til at give kendelser til fordel for den nuværende politiske magt.

Vores parti er en af ​​de 128 organisationer, som udgør  Taksim Solidaritets-gruppen.

Det var vores pligt, og vi brugte vores demokratiske rettigheder til at modstå den planlagte ødelæggelse af Gezi Parken, der skulle gøre plads til både et indkøbscenter og en militær kaserne- også kendt som Topcu Kislasi – det  sidstnævnte især som  et symbol på en tilbagevenden til tidligere tiders repressive politik.

Tirsdag den 14. april 2015 kl 9:30 vil sagen blive fremlagt for straffedomstolens første instans i Istanbul. Der forventes en strafudmåling på samme dag.

Vi opfordrer vores venner, progressive politiske partier og institutioner til at protestere og lægge pres på Justitsministeriet og Statsministeriet i Tyrkiet.

Hjælp os med at skabe opmærksomhed og reaktion på denne retssag, og bruge andre midler til rådighed til at gøre opmærksom på styrken af ​​den internationale solidaritet med denne sag, herunder at sende repræsentanter på dagen for retssagen, hvor det er muligt.

Kontakt til justitsministeriet:

Fax: 0090 (0) 312 419 33 70; e-mail: info@adalet.gov.tr

Tyrkiets Arbejderparti EMEP

http://www.emep.org/ (English)Se også disse artikler om de indledende retsmøder i 2014


Turkey stages 'show trial' of Taksim Solidarity Platform members for 'organizing' Gezi protests

AFP Hürriet 12. juni 2014

Turkey must abandon ‘show trial’ against Gezi Park protest organizers
Amnesty International 12. juni 2014


Se også

Arbejderpartiet EMEP's 7. kongres: Appel til arbejderbevægelsen og alle fredens og demokratiets kræfter
Netavisen 18. februar 2015


Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen og KPnetTV - Se KPnetBlogs her
Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

Netavisen 29. marts 2015