Minearbejderne i Donetsk til Europas arbejdere:
”Hjælp os med at knække fascismens bastion i Ukraine”
Minearbejdere i Donetsk i protestdemonstration


Minearbejderne i Donbas-området strejker i protest mod Kiev-regeringens militæroffensiv mod befolkningen i Østukraine. Kiev-regeringen bombarderer og dræber sin egen befolkning, støttet af EU og USA. Minearbejderne strejker samtidig mod mineejerne.


En række tyske fagforeningsfolk fra IG-Metall og ver.di er har erklæret deres solidaritet med de stejkende minearbejdere - se link under nedenstående appel.
Vi opfordrer danske fagforeninger og faglige aktivister til at følge dette eksempel!

Kommunistisk Politik 15. juli 2014Fra det britiske solidaritetsnetværk Solidarity with the Antifascist Resistance in UkraineMikhail Alexeevich Krylov


Vi har modtaget følgende appel, underskrevet af Mikhail Alexeevich Krylov, repræsentant for Donetsk minearbejderes uafhængige fagforening.

Krylov var en af lederne af strejkekomiteen i Donetsk under den store minearbejderstrejke i 1991 og senere i 1990erne. Han er nu leder af Det Uafhængige Minearbejderforbund i Donetsk, som organiserer mere end 1000 minearbejdere
.


Udtalelse fra Det Uafhængige Minearbejderforbund i Donetsk

Brødre minearbejdere!


Vi må forklare jer den virkelige situation i Donbas. Det sande billede af, hvad der sker, fejlfremstilles eller forties i de europæiske medier. Vi forstår at I  kan have svært ved at nå de rigtige konklusioner; og derfor erklærer vi, at vi – minearbejderne – er tvunget til at kæmpe med våben i hænderne for at redde vores liv – for overlevelsens skyld!

Vores interesse i denne konfrontation er kun denne: At se en ende på blodsudgydelserne! Afslutningen på krigen vil være retssagen mod de krigsforbrydere, som startede den. Vi kan ikke give op, fordi det ville betyder vores fuldstændige moralske og fysiske tilintetgørelse!

Lige fra begyndelsen har ’Euromaidan’ været under storborgerskabets kontrol: De ukrainske oligarker og deres udenlandske herrer. I februar i år var der et kup i Ukraine med aktiv deltagelse af nynazistiske organisationer. Som svar på dette udviklede der sig en protestbevægelse i landets sydøstlige del, som i begyndelsen rejste helt uskyldige paroler som føderation og russisk som andet officielle sprog. Dette blev mødt med terror.

I Donbas foregår en rigtig krig, hvor civile slås ihjel, indbefattet gamle, kvinder og børn. I bliver løjet op i ansigtet om at det er en krig mellem Ukraine og Rusland. Men sådan er det ikke! Krigen står mellem folket og en håndfuld oligarker, der støttes af EU og de amerikanske myndigheder.

Ukraines tragedie er, at det lykkedes magthaverne at smitte befolkningen med vise fascistiske ideer. Vi, indbyggerne i Donbas, kæmper imod alle manifestationer af nazisme og fascisme. Vi kæmper med våben i hånd for vores egne og vores kæres liv. Vi har intet sted, hvor vi kan trække os tilbage – dette er vores land!

Vi appellerer til jer, arbejderne i de europæiske lande, og beder jer om jeres støtte og solidaritet: Hjælp os med at knække fascismens bastion i Ukraine. Det vil være vores fælles sejr!


Mikhail Alexeevich Krylov

Talsmand for
Det Uafhængige Minearbejderforbund i Donetsk


NOTE:  Minearbejderne i Donetsk  marcherede den 18. juni mod Kievs ‘ “anti-terrorist operation” og gav et  ultimatum på 48 timer om at de ville gribe til våben, medmindre krigen blev stoppet.


Oversat af Kommunistis Politik


Se ogsåGerman Trade Unionists in Solidarity with Donetsk Miners


Solidaritätsschreiben an streikende Bergarbeiter im Donbass
Arbeit Zukunft
Dette er en artikel fra kpnet.dk -
Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til kpnet, KPnetavisen (facebook)

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

Netavisen 15. juli 2014