EU-parlamentsvalget den 25. maj 2014

Derfor X ved liste N -
Folkebevægelsen mod EU

Af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


EU-parlamentsvalget og folkeafstemningen om EU’s patentdomstol den 25. maj er betydningsfulde. Det er valg, der kan få konsekvenser. Der kan ændre den politiske situation.

Om det går, som regeringen og tilhængerpartierne planlægger, og det bliver et Ja til EU’s patentdomstol og genvalg til det meste af Bruxelles-banden, så vil tingene i fuld fart fortsætte deres skæve EU- kurs.


Folkebevægelsen mod EU -
Den konsekvente EU modstand

Det er vigtigt at sikre og styrke den konsekvente EU-modstand i parlamentet og i hele EU, som i Danmark repræsenteres af Folkebevægelsen mod EU, og alene af den.

Alle de andre opstillede partier er tilhængere af EU. Dansk Folkeparti indbefattet, der kun er kritisk overfor sider af EU.

Ingen af partierne i regeringsblokkerne opstiller EU modstandere. De er renset ud.

Folkebevægelsen mod EU er tværpolitisk og spænder over et bredt politisk spektrum. Den har aldrig stillet op til folketingsvalg og er ikke ansvarlig den ene eller den anden regeringsbloks gennemførelse af unionens politik.

Ved at være med i EU-parlamentet sikrer Folkebevægelsen, at den danske befolkning holdes informeret om EU’s udvikling hen imod Europas Forende Stater og medvirker til at forsvare det store flertals interesser.

Igennem mere end 40 år siden det danske medlemskab har Folkebevægelsen advaret mod unionsudviklingen og dens konsekvenser - og har fået ret.

Folkebevægelsen baserer i første række sin virksomhed på de tusinder af enkeltpersoner som er medlemmer, og lokalkomiteerne over hele landet.

Men den støttes også af en del partier og organisationer.

Arbejderpartiet Kommunisterne er et af de partier og organisationer, der er kollektive medlemmer af Folkebevægelsen mod EU. Partimæssigt spænder de fra venstrefløjspartier, heriblandt Enhedslisten, over Demokraterne, De Grønne, Retsforbundet og til Dansk Samling.

Organisationer som Frit Norden og en række fagforeninger er også med.

De 20 kandidater til EU- parlamentet fra liste N afspejler hele denne bredde af partiet og enkeltpersoner..


EU-politikerne: Tro dem ikk!


Ved hvert eneste EU-valg bliver sværmen af EU-partier kritiske i forhold til unionsudviklingen. Nu vil både regeringen og de borgerlige partier, anført af Lars Løkke og Venstre, gå til kamp mod EUkommissionen om børnechecken. Underforstået at de vil kæmpe for de danske ’velfærdsydelser’.

Men både VKO og SR(SF)-regeringerne har ihærdigt og omhyggeligt gennemført et hav af EU-dikterede nedskæringsreformer uden at pive eller protestere mod noget som helst.

Efterløns-, dagpenge-, førtids-, fleksjob- og kontanthjælpsreformer, SU-reformer og skattereformer, uddannelsesreformer, udliciteringer og privatiseringer
bærer alle EU’s stempel.

De danske unionspolitikere er presset af den folkelige vrede over nedskæringspolitikken og EU-harmoniseringen, der har umuliggjort opretholdelsen af den skattefinansierede velfærdsmodel.

De søger igen at score point og stemmer med vælgerbedrag a la’Unionen er stendød’.

Tro dem ikke over en dørtærskel. Hverken deres løfter eller deres trusler.


Se også

5 gode grunde til at sige NEJ til EU’s patentdomstol

2XNEJ I MAJ!


Folkebevægelsens hjemmeside - og på facebook

Bliv medlem af Fokebevægelsen mod EU - første år for 50 kr: Se mere herNetavisen 25. marts 2013