David Rovics strandet i Tokyo: ”Spies are reading my blog”



Hør "Spies are reading my blog" klik her eller på billedet

 

Den amerikanske politiske folkesanger David Rovics er på sin turné nægtet indrejse til New Zealand og Australien på baggrund af formaliteter i forhold til arbejdstilladelse op til koncerterne.


David Rovics blev ringet op af de new zealandske immigrationsmyndighederne mens han ventede på at gå om bord i flyet til New Zealand. Han fik at vide, at han ikke var velkommen i New Zealand og der blev ikke lagt skjul på, at afvisningen var politisk. Samtalen, i uddrag, beskrives således på David Rovics blog:


Du kan ikke komme om bord på flyet. Du er ikke velkommen i New Zealand”.

”Jeg ved godt det ikke vedkommer mig,” sagde jeg, ”men er det almindeligt at folk på immigrationskontoret læser de blogs folk der rejser til New Zealand skriver?”

Jeg har læst din blog” var hendes svar på det spørgsmål.

”Er der nogen der har fortalt om min blog?” Er der en grund til at I specielt har læst min blog”?

Jeg har læst din blog” gentog hun

David Rovic sidder nu fast i Japan, idet hans næste flybooking var fra New Zealand til Australien, hvor der også er planlagt koncerter. Men nye forhindringer er opstået. Også Australien har afvist indrejse indtil videre.

David Rovics fortæller, at han på de to seneste ture til Australien er kommet ind på et turistvisa og som en ren rutine har kunnet få en arbejdstilladelse inden koncerten. Det er helt normal praksis.

En immigationsadvokat, der har forsøgt at hjælpe, fik ved en samtale med en af de ledende folk indenfor immigrationsmyndighederne at vide, at de udmærket vidste hvem sagen drejede sig om og at de havde læst vedkommendes indlæg på en marxistisk blog. Og det var vel at mærke inden David Rovics navn overhovedet var blevet nævnt.

David Rovics slutter sit seneste blogindlæg:

Min agent i Australien vil anke afgørelsen. Der er stadig 12 dage til min første optræden der, hvad der under normale omstændigheder er rigelig tid til at få en midlertidig arbejdstilladelse. Vi må se hvad der sker. Måske bliver det næste at jeg bliver nægtet adgang til USA...?"


Følg David Rovics blog her

 

 

Netavisen 19. august 2013