Invasionen af Gaza: Er Israel på vej mod nederlag som i Libanon 2006?


Hvad der foregår i Gaza er en massakre på civile, et folkedrab. Angiveligt er 1 civil israeler er dræbt, mens Israel har myrdet flere end 600 palæstinensere, langt de fleste civile, rigtig mange kvinder og omkring 100 børn.

 


Israels terrorbombardementer mod boligblokke, hospitaler, institutioner er en krigsforbrydelse i sig selv – sådan som også aggressionen mod Gaza og krigen mod Palæstina i det hele taget er det.

Nu kræver Amnesty International en undersøgelse af Israels mulige krigsforbrydelser

-  Mandagens angreb på Al-Aqsa-hospitalet er det seneste af en række angreb på og nær medicinske faciliteter i Gaza. Steder, der har kæmpet for at behandle tusindvis af sårede siden Israels offensiv begyndte, siger Philip Luther, direktør for Amnesty International i Mellemøsten og Nordafrika.
- Det kan aldrig retfærdiggøres at gå efter at ramme hospitaler, tilføjer han.

Se


Amnesty kræver undersøgelse af mulige krigsforbrydelser


Israels tabstal voksede dramatisk, da invasionen af Gaza blev indledt. Ifølge officielle israelske tal, som beskyldes for at underdrive, er 27 israelske soldater døde i de første fire dages kampe efter invasionen.

Den israelske avis Haaretz rapporterer følgende:

“En officer, en veteran fra de israelske operationer i Gaza, som holdt en pause fra kampzonen I nogle timer, fortalte Haaretz: ‘Jeg har før været i Shujaiyeh, men jeg har aldrig set den – eller Hama – sådan før. Deres udstyr og taktik er nøjagtig om Hizbollahs. ‘Missilfælder’ og vejsidebomber overalt – og de bliver og kæmper i stedet for at smelte væk som før i tiden.”


Den palæstinensiske kommentator Ali Abunimah konkluderer, at Israel  vil blive besejret i Gaza, som det blev besejret i Libanon i 2006, hvor det blev tvunget til at trække sig tilbage med store tab – men først efter at have dræbt 1200 civile, hvoraf en tredjedel var børn.

Se


Israel is being defeated in Gaza as it was in Lebanon


Våbenhvilebetræbelserne  fra bl.a. amerikansk side kan være en måde at få Israel ud uden at se ud som taberen.


Folkefronten til Palæstina Befrielse PFLP har i et nyt kommuniké udtalt en frygt for at Gaza reelt adskilles fra Vestbredden og kritiserer de palæstinensiske myndigheder på Vestbredden for med magt at stoppe unge, der søger konfrontation med besættelsesmagten.

PFLP opfordrer folk på Vestbredden til at give stærkt udtryk for deres vrede over massakren på Gaza og den israelske besættelse.

EU-parlamentsmedlem Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU opfordrede op til EU-udenrigsministrenes møde tirsdag til øjeblikkelig at suspendere EU's associeringsftale med Israel.

Se

Folkebevægelsen mod EU: Stop EU’s associeringsaftale med Israel

Udenrigsminístrene var ude af stand til at holde sig til international ret og fordømme den israelske statsterror og kriminelle folkedrab. I stedet fordømmer EU's udenrigsministre de raketter, der affyres mod Israel fra Gazastriben - der har forvoldt uanselige skader.


Se

EU-udenrigsministre til Hamas: Drop de raketterEt undertrykt folk har ret til at forsvare sig selv - og det er ikke Israel, der er den undertrykte part i denne mere end 60 år lange konflikt. Det er ikke palæstinenserne, der krænker folkeretten eller FNs vedtagelser. Det er EU's associerede og den amerikansk finansierede israelske terror- og apartheidstat.


Hele Israels militære og politiske ledelse er skyldige i krigsforbrydelser - og den amerikanske og EU's ditto er medansvarlige.


Dette er en artikel fra kpnet.dk -
Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til kpnet, KPnetavisen (facebook) og KPnetTV (youtube)

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

Netavisen 22. juli 2014