Imperialismen og valgene i Syrien, Ægypten og Ukraine


Af Sara Flounders
Workers World


Valget i Syrien betegnedes på forhånd i Vesten som 'en farce', blandt andet af den danske udenrigsminister Lidegaard, mens valgene i Ukraine og Ægypten hyldes som fair, demokratiske og legitime.


I Ægypten var valgdeltagelsen rekordlav i en tavs protest mod militærstyret. I Ukraine blev kupregimets valg den 25. maj gennemført under borgerkrigsligende tilstande , hvor millione boykottede eller var forhindret i at stemme. I Syrien blev det en massiv folkelig manifestation for Assad-regimet og imod 'oprørerne', der støttes af de mest reaktionære og udemokratiske arabiske regimer og af Vesten.

 I Beirut, Libanon skabte fordrevne syrere trakfikpropper, da de stemte i meget stort tal ved det syriske valg den 28. maj - i en manifestation for Assad-styretHvorfor er valget i Syrien så vigtigt, at repræsentanter for USA's regering har fordømt det allerede før det har fundet sted ? Hvorfor har USA's regeringsrepræsentanter samtidigt omfavnet og rost resultatet af valget i Ægypten, der er organiseret af kupregeringen under general Abdel Fattah el-Sisi og de fascistiske kupkræfters valg af milliardæren og oligarken  Petro Poroshenko i Ukraine ?

I Ægypten og Ukraine væltede regimet, der nu er ved magten, de valgte regeringer, undertrykte på brutal vis alle former for opposition og organiserede valget som en gummistempel for dets magt. I begge lande svarede millioner af mennesker ved at boykotte valget. Oppositionskræfter blev fængslet, tævet og truet og holdt borte fra enhver deltagelse i processen.

I Ægypten var de tomme valgsteder så påfaldende, med en valgdeltagelse så lav som 10 %, at general al-Sisis regering rasende forlængede valget med en dag mere og så en tredje. Der blev erklæret fridag og mulighed for  gratis transport til valgstederne og alle der ikke stemte stod overfor en alvorlig trussel om en bøde på 70 dollars – en enorm sum for millioner af de fattigste ægyptere.

I Ukraine var valgstederne også tomme – på trods af millioner af stemmeberettigede vælgere i den østlige og sydlige del af landet.

Boykotten af valgene, der talte millioner i både Ægypten og Ukraine, underminerede i alvorlig grad diktatorernes påstand om, at valgene gav dem en bred opbakning.

Derimod stemte millioner ved en folkeafstemning for lokalt selvstyre i det østlige og sydlige Ukraine kun to uger tidligere. Denne afstemning blev fordømt som illegitim af de ukrainske ledere og deres amerikanske støtter.


En mislykket boykot

'Oprørerne' i Syrien har også opfordret kraftigt til valgboykot. De har truet med af gennemtvinge boykotten ved hjælp af terror ved valgstederne. Men den massive strøm af syriske flygtninge i Libanon og andre lande til valstederne viser, at opfordringen til boyot på overvældende vis er blevet afvist.

Op til valgdagen i Syrien den 3. juni havde de mere end 3 millioner syrere, der er fordrevet fra landet af den USA-styrede krig, der tager sigte på at vælte styret i Syrien, givet deres mening til kende gennem en massiv mobilisering

I Libanon blev Beirut lammet af  en strøm af titusinder af syrere. I følge rapporter i de vestlige kapitalstyrede medier, som Washington Post, New York Times, BBC og Reuters stod trafikken stille i kilometerlange køer, mens tusinder vandrede i timevis og stod hele dagen i den brændende sol for at afgive deres stemme. Rapporterne fortæller, at en halv million syrere flokkedes om valgstederne mens de holdt billeder af præsident  Bashar al-Assad i hænderne og viftede med syriske flag.

Se

Beirut roads paralyzed by Syrian voters headed to polls
Daily Star, Lebanon

Denne massive opbakning er en kraftig tilrettevisning af USA og EU og deres erklæringer om, at Syrien ikke har ret til at afholde valg, fordi landet står midt i en borgerkrig. Befolkningen kæmper mod et oprør skabt af  USA, EU og Saudi Arabien, som ønsker at indsætte en regering bestående af reaktionære militser og lejesoldater.

Udenrigsminister John Kerry har stemplet valget som en farce. Washington har forpligtet sig til forstærke dets bestræbelser på at vælte Assad-styret gennem det saudiske enevælde og andre ikke-demokratisk valgte konger, emirer og prinser i Jordan, Qatar og Forenede Arabiske Emirater

Verden over stemmer indbyggere rutinemæssigt på de konsulater eller ambassader der repræsenterer deres land. Men som en yderligere forstyrrelse af det syriske valg blev syrere i USA, Frankrig, Tyskland, Belgien og Forenede Arabiske Emirater nægtet at afgive deres stemme på deres konsulat eller ambassade. I  New York City samledes amerikanske syrere foran FN bygningen for at protestere mod USA's fratagelse af deres ret til at stemme.

Hvis stemmer tæller ?

Trods USA's anstiftelse af kup, støtte til militærdiktaturer og feudale monarkier verden over og på trods af landets egen historie af massiv fratagelse af stemmeretten for millioner af afroamerikanere, fastholder USA-imperialismen retten til og intentionen om at gribe aggressivt ind i de politiske valgprocesser i andre lande. De har etableret adskillige redskaber til at overvåge valg og afsige dom over deres troværdighed.

Amerikanske og europæiske imperialister påstår at have ret til at vurdere den politiske proces gennem totalt egenmægtige standarter. De sender militærpersoner, politikere og kapitalstyrede 'menneskerettighedsorganisationer' og NGO'er. Mens de påstår at være upartiske er valgobservationen en form for påtrængende indblanding og tvang.

Washingtons godkendelse eller fordømmelse af et valg har ingen sammenhæng med den politiske proces i selve valget. Det same gør sig gældende for de europæiske imperialistmagter, hvor det  kapitalistiske klassestyre har en 'demokratisk' overflade. Kapitalens støtte og mediedækning bygger på den herskende klasses beregninger af om valgresultatet vil styrke eller svække deres magt.

Millioner af mennesker, der enten deltager i et valg eller boykotter, og på den måde giver deres egne forhåbninger til kende, udgør ikke grundlaget for deres kyniske beregninger.


Internationale delegationer til Syrien

Delegationer fra hele verden er rejst til Syrien for at støtte Syriens ret til at afholde egne valg og modsætte sig imperialistiske forsøg på at vælte styret. Disse delegationer fra adskillige latinamerikanske lande og BRIK-landene – Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika – repræsenterer flertallet af verdens befolkning.

Der er kun få sikre steder hvor et stort antal udenlandske gæster kan indlogeres i en krigszone. Kidnapning for løsesum, politiske fangeudvekslinger, attentater og selvmordsbomber er en del af dagligdagen. Det er en tung forpligtigelse for regeringen, og det er en stor bedrift hvis den kan holde alle delegerede  sikkerhed midt i organiseringen og sikringen af hundreder af valgsteder og lange køer af vælgere.
.

En delegation fra USA med bl.a. en repræsentant for International Action Center deltager for på denne måde at vise modstand mod det imperialistiske angreb på Syrien.


Se også


Massive Turnout for Syrian Election
Dissident Voice

Oversat af Kommunistisk Politik efter Global Research


Originalartikel her
Dette er en artikel fra kpnet.dk -
Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til kpnet, KPnetavisen (facebook) og KPnetTV (youtube) samt KPnetBlogs.

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

Netavisen 8. juni 2014