Fredsfestival Århus 2014: Stop opmarchen til nye krige!

 

Af Århus mod Krig og Terror
Århus mod Krig og Terror holder fredsfestival den 4. oktober. Dagen starter med et optog gennem byen og herefter bliver der oplæg, musikindslag, café og ikke mindst debat på Godsbanen. Hør bl.a. fredsforsker Jan Øberg.

Fredsfestivalen i Århus inviterer folk fra hele landet til den påtrængende debat om kampen mod krig og oprustning.Plakat af Thomas Kruuse

100 år efter starten på 1. verdenskrig er faren for storkrig igen en yderst nærværende og reel trussel - også i Europa. USA fører deres terrorkrig for olie og magt på 14. år - og den optrappes nu.

Oprustning og nye krige er sat på dagsordenen af NATO, EU og vores egne skiftende regeringer, der følger USA i tykt og tyndt. Faren for at optrapningen kan føre til en 3. verdenskrig er reel.


Danmark opruster til nye krige

NATO har holdt topmøde og lagt nye planer, og Danmark får en central rolle i den øgede militarisering. Regering og Folketing har igen nikket ja til en central plads – helt uden debat i befolkningen.

Militærudgifter og bidrag til NATO øges. Danmark har sagt ja til målet om at give 2 % af BNP til militæret, og der forberedes køb af nye jagerbombere for over 30 milliarder. Danmark skal være med i missilskjoldet, stå i spidsen for udvikling af nye våben i NATO og deltage i en udrykningsstyrke, der afpatruljerer 'grænsen' mod øst. Danmark er desuden kommet med i ’Kernekoalitionen’, der under USAs ledelse skal føre krig i Irak og Syrien.


Fjendebilledet Rusland blæses op

Som et alibi for NATOs ekspansion mod øst bygges der nye fjendebilleder op i forhold til Rusland. Ukraine knyttes tæt til NATO, der også har indgået samarbejdsaftaler med Sverige og Finland. Rusland reagerer - som forventet - og politikere og medier kan skabe den ønskede frygt, der skal berettige NATOs eksistens og den øgede oprustning.


Islamisk stat (IS) er 'den perfekte fjende'

USA, og dets allierede Saudi Arabien og Qatar, har selv skabt deres nuværende fjende gennem det kaos og had de har skabt gennem krigene i Afghanistan, Irak og Libyen og gennem hjælp til opbygning af de terrorgrupper, der kæmper for at vælte Assad styret. Våbnene er flydt i en glidende strøm til området, og de islamistiske grupper er blevet stærkere.

I dag fungerer IS's brutale vold som det perfekte påskud for nye krige i både Irak og Syrien. NATO og USA satser på, at 'Kampen mod terror' på denne måde kan fortsætte, at krigsbevillingerne kan øges og bombetogterne retfærdiggøres.


Ny krig i Irak og Syrien

'
Kernekoalitionen' i NATO - som Danmark er en del af - bomber igen Irak og nu også Syrien. Et regimeskift i Syrien er stadig en af USAs store målsætninger. Krigen i Irak og Syrien har alle forudsætninger for at blive lang og blodig, og for at brede sig til nabolandene.

Barack Obama meddelte d. 11. september, at USA vil bevæbne de 'moderate' terrorgrupper. Danmark deltager som bekendt allerede med transport af våben og ammunition og støtter den samlede strategi.


Indblanding fra Vesten må stoppes for at skabe fred

USA, NATO og Vestens krig mod terror har ført til de stik modsatte resultater end de lovede; den har ført til ødelagte lande, dræbte i hundredtusindvis og hverken til 'demokrati', 'sociale fremskridt' eller blot fungerende samfund.

Konfiktzonerne - fra Ukraine til Irak, Syrien, Libyen, Afghanistan, Sudan osv er skabt gennem indblanding fra Vesten og konflikterne kan kun løses, hvis der sættes en stopper for fortsat indblanding og krig. Det samme gælder for Israels besættelse af palæstinensiske områder og dets massakrer i Gaza, der ikke ville kunne fortsætte uden USAs accept, våben og opbakning.


Danmarks største våbenhandel - kampfly til milliarder

Køb af kampfly for 30 milliarder er på tegnebrættet – igen uden demokratisk debat. Flyene er udelukkende skabt til at skabe død og ødelæggelse ude i verden og er endnu et vidnesbyrd om, at det officielle Danmark sætter kursen mod fortsat deltagelse i USA's terrorkrig – den 'aktivistiske udenrigspolitik'.


Vi har brug for velfærd – ikke krig

Også velfærden er et krigsoffer. Den lange række af sociale 'reformer' har barberet levevilkårene drastisk, og nye forringelser er i vente. Begge blokke i Folketinget foretrækker at bruge vores penge på krig.

Danmark må ud af NATO og EU

Verdens dominerende imperialistiske supermagt USA og dets alliancepartnere i NATO og EU styrer imod fortsat krig. En yderst farlig kurs for menneskeheden.

Kun udenfor NATO og EU vil det være muligt for Danmark at frigøre os fra krigskursen og føre en fredelig eller fredsskabende udenrigspolitik - såvel som en socialt ansvarlig.


De krigsgale kræfter må stoppes - og dette bliver det store emne på årets fredsfestival i Århus.Lørdag d. 4. oktober 2014

Optog fra Rådhuspladsen kl 12

Godsbanen, Remisen Skovgaardsgade 3, kl 13 - 19


Læs mere her og hos Århus mod Krig og Terror
Dette er en artikel fra kpnet.dk -
Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til kpnet, KPnetavisen (facebook) og KPnetTV (youtube)

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

Netavisen 18. september 2014