Holger K og Margrethe Auken vil bane vej for EU-staten

– SFs formand og nye spidskandidat søger alliance med regeringen for et ja til EU-grundloven, trods konsekvenserne for selvbestemmelse, folkestyre, miljø, socialpolitik og meget andet, siger Majbrit Berlau fra Folkebevægelsen mod EU

SF har netop valgt ny spidskandidat – den EU-begejstrede Margrethe Auken – og erklæret, at de ønsker en aftale med de andre ja-partier om den kommende traktat, der indfører en fælles grundlov for alle EU-landene.

– I Folkebevægelsen mod EU har vi haft sympati for Pernille Frahms modstand mod partiledelsens indførelse af en langt mere EU-begejstret linie, der bl.a. har åbnet op afskaffelse af undtagelsen overfor det militære samarbejde. Vi har på mange områder ligget på linie med Pernille Frahms indsats imod EUs forringelser på f.eks. miljøområdet og imod deltagelsen i EUs atomkraft-foretagende Euratom, som efter alt at dømme vil fortsætte som en integreret del af den kommende EU-grundlov. Derfor beklager vi, at SF nu har valgt EU-kritikken fra, udtaler Majbrit Berlau, kandidat for Folkebevægelsen mod EU.

– Når SFs formand, Holger K. Nielsen, samtidigt går på banen og søger tættere samarbejde og en konkret aftale – et nyt såkaldt “nationalt kompromis” – med regeringen og andre ja-partier i forbindelse med den kommende EU-grundlov, så cementerer SF-ledelsen sin rolle som fødselshjælpere for udviklingen af EU-grundloven. De forsøger at give vælgerne illusioner som forlængst har vist sig hule. Selvom mange ting endnu er uafklarede, så vil den nye traktat betyde øget magtkoncentration, mindre demokratisk selvbestemmelse og indflydelse til befolkningerne, forstærket militarisering af EU og mange andre skridt i retning af en EU-stat, som mange af bl.a. SFs medlemmer og vælgere ikke vil acceptere, tilføjer Majbrit Berlau.

Kampen om den ny EU-forfatning spidser til i mange lande. I Danmark har ikke bare en Pernille Frahm kritiseret den, men også socialdemokraten Torben Lund har lagt sig ud med sin partiledelse med sin kritik.I England er det endnu en sag, som skaber problemer for Tony Blair.

Gisela Stuart, medlem af det britiske parlament for regeringspartiet Labour, har netop udgivet bogen “The Making of Europe’s Constitution” (Skabelsen af EUs forfatning). Hun har selv repræsenteret Tony Blairs parti i EU-konventet, men lægger kraftigt afstand til konventets arbejde.

– Ikke én gang i de 16 måneder jeg brugte på konventet diskuterede repræsentanterne, om yderligere integretion var befolkningens ønske, om det var i befolkningens interesse eller om det skabte det bedste grundlag for en holdbar struktur for en udvidet union, siger hun. Hun beskriver, hvordan EU-grundloven vil centralisere magten og går ind for en britisk folkeafstemning.

– Det er flot, at Gisela Stuart – som Torben Lunds herhjemme – tør tale sin egen partiledelse imod og fremfører sin egen ærlige mening. Hun har fuldstændig ret i, at pennen er blevet ført af folk, som sætter egen karriere i EU-bureaukratiet over befolkningernes interesser, udtaler professor dr.jur. Ole Krarup, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
– I Folkebevægelsen mod EU ønsker vi held og lykke med bestræbelserne på at sikre en demokratisk folkeafstemning – også i Storbritannien.

Netavisen 10. december 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater