Brud med Europol vil gavne borgernes retssikkerhed

EU-forfatningen – den såkaldte Lissabon-traktat, som Danmark ikke har ratificeret – betyder bl.a. at beslutninger i politisamarbejdet Europol fremover skal træffes med flertalsafgørelser, så Danmark mister sin vetoret i samarbejdet. Derfor må Danmark trække sig ud af Europol som følge af den retspolitiske EU-undtagelse.

– Europol er en organisation med juridisk immunitet, der hindrer samfundets kontrol med dens handlinger. Begår Europols ansatte overgreb på borgere eller direkte justitsmord, er det mildt sagt svært, at stille dem til ansvar for det ved en domstol. På mange måder er det en stat i staten, som er ved at udvikle sig til EU-statens egen grimme version af FBI. Og uden vetoret kan vi ikke ændre den udvikling, udtaler Søren Søndergaard, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Forlader Danmark organisationen Europol, så hindrer det ikke fremtidigt internationalt politisamarbejde. Europol arbejder i dag sammen med en lang række lande udenfor organisation som f.eks. Rusland, Norge og Schweiz. Derudover er der bl.a. også det internationale politisamarbejde i Interpol, som er endnu mere vigtigt i indsatsen mod grænseoverskridende terrorisme, menneskesmugling, narkokriminalitet, økonomisk kriminalitet, prostitution og lignende.

Netavisen 12. februar 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater