International aktionsdag imod militærkuppet i Honduras

Demonstration tirsdag den 11. august 15-16
Udenrigsministeriet, Asiatisk Plads 2, 1448 København K

Den 28. juni blev Honduras demokratisk valgte venstreorienterede præsident, Manuel Zelaya, væltet ved et militærkup fordi han ville holde en folkeafstemning der skulle bane vej for en forfatningsændring der ville sikre bedre vilkår for demokratiet og den fattige befolkning. Siden da har der været konstant kamp imellem kupmagernes defacto regering og modstandsbevægelsen imod kuppet, bestående af landets 3 store fagforeninger, studenter-, bonde- og den indianske bevægelse.

Præsident Zelaya, HondurasKuppet er internationalt fordømt af såvel Organisationen af Amerikanske Stater, EU, det globale LO og af ALBA landene, med Venezuela, Ecuador og Nicaragua i spidsen.

Den 11. august vil Zelaya så forsøge at vende tilbage til landet samtidig med at en folkemarch i Honduras vil forsøge at sikre hans tilbagevenden. Derfor bliver der afholdt en international aktionsdag for at sikre maksimum opmærksomhed og støtte til modstanden. I Danmark vil der derfor være demonstration foran udenrigsministeriet kl. 15, tirsdag d. 11. august.

-         Ned med militærkuppet!

-         Ingen kompromiser med kupmagerne!

-         Faglige blokader imod handel med Honduras!

-         Ingen anerkendelse af kupregeringen – For et demokratisk Honduras!

Arrangør: Hands Off Venezuela

Netavisen 10. august 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater