Danmark sender officer til USA’s Stillehavsflåde

Styrkeforholdet mellem verdens stærkeste imperialistmagter er under forandring. For USA rykker fokus over på konkurrencen med Kina og rivaliseringen i havet omkring Kina – Danmark følger USA, og regeringen har nu taget det første konkrete skridt, at sende en stabsofficer til den amerikanske Stillehavsflåde på Hawaii.


Styrkeforholdet mellem verdens stærkeste imperialistmagter er under hurtig forandring, med Kina som den opkommende magt. Kina baserer, som verdens øvrige stormagter sin økonomi på kapitalistiske principper og side om side med den økonomiske styrke bygger ledelsen også en militær styrke, ikke kun til forsvar, men til at stå stærkt i opgøret med rivalerne i en omfordeling af verden. For USA-imperialismen er Kina den største trussel mod USA’s globale dominans og er udpeget som den geopolitiske hovedfjende. Der bygges op til militære konfrontationer, en mulig ny omfordelingskrig – og den danske regering tager nu det konkrete første skridt, at sende en stabsofficer til den amerikanske Stillehavsflåde på Hawaii.

Med imperialismen er der indbygget en konstant risiko for krig. Efter en afsluttet krig følger den næste. Krigen i Ukraine kører stadig og optrappes til stadighed med en farlig pusten til ilden, og med SVM-regeringen som fortaler for udvidet og offensiv krig ind over Ruslands grænse. Risikoen for storkrig i Europa er reel. Samtidig er der også tegn på, at NATO ønsker en hurtig afslutning på krigen i Ukraine. Den afgående generalsekretær for NATO, Stoltenberg lægger op til, at Ukraine indgår et kompromis og afgiver en del af sit territorie til Rusland. NATO kan afslutte krigen og spare ressourcer, som det også skete i Afghanistan. Med Ukraine som kommende NATO-medlem og kontrol over landet har de allerede opnået meget og med en fredsslutning vil de kunne koncentrere flere kræfter direkte i deres vigtigste brændpunkt, opgøret med Kina.

Dansk imperialisme binder os til at følge USA ind i dette opgør og demonstrerer det med den symbolske udsending af en stabsofficer direkte til konfliktens hjerte, til Den amerikanske stillehavsflådes hovedkvarter i Honolulu på Hawaii.

En større omfordelingskrig lurer i horisonten. Utallige menneskeliv kan blive ofret, og ét er sikkert, vores regering vil fortsætte med at poste milliarder i krigsforberedelser og skabe fattigdom og krigsøkonomi i det danske samfund, altid i hælene på USA og villig til den næste rovgriske imperialistiske krig.

Fremfor at være en del af konkurrencen mellem imperialistmagterne må vi som befolkning gøre os til en del af den bevægelse verden over der siger Nej til næste krig, Nej til at lade imperialismen med dens evige krig fortsætte som system og styre verden mod afgrunden.

Læs mere her

Styrk kampen mod imperialistisk krig – og kommunisternes opgaver

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater