International hilsen til APKs kongres fra Kommunistisk platform – for Italiens proletariats kommunistiske parti

Kære kammerater, 

I anledning af AKP’s 10. kongres ønsker vi jer – i den proletariske internationalismes ånd – held og lykke med jeres arbejde.

Jeres kongres fejres i en periode, hvor alle de grundlæggende modsætninger i vores epoke skærpes. 

I de imperialistiske og kapitalistiske lande øges kapitalens og dens regeringers angreb på arbejderklassen og det arbejdende folk; borgerskabets demokrati og arbejdernes frihedsrettigheder begrænses; kampen mellem de imperialistiske magter bliver mere og mere præget af krige for en ny opdeling af verden, våbenkapløb og militarisering af samfundet.

En direkte konsekvens af den forværrede økonomi og borgerskabets mangeartede offensiv har været mobiliseringen af masserne af arbejdere, funktionærer og unge i mange lande.

Arbejderklassen og folkene er på vej ind i en ny periode, hvor de vil møde hårdere arbejds- og levevilkår og hårdere kapitalistiske angreb. Massemodstanden for at afvise dem og forsvare sine økonomiske og politiske interesser vil føre til åbne og omfattende klassesammenstød. Vi ser i dag symptomerne på en ny revolutionær proces.  

Som marxist-leninister mener vi, at de forskellige og svære opgaver, der ligger foran arbejderklasen, ikke kan løses af socialdemokratiske, populistiske eller reaktionære partier. Hvis vi overlader ledelsen af arbejderbevægelsen til disse kræfter, vil arbejderklassen forblive i halen på borgerskabet, og resultatet vil ikke være sejre, men nederlag for vores klasse. 

Derfor er der behov for et militant, revolutionært proletarisk parti. 

Et parti med en voksende evne til politisk initiativ, forenet og beslutsomt i sin revolutionære kamp mod imperialismen og dens marionetter.

Et parti, der er tilstrækkeligt forankret i arbejderklassen til at forene, mobilisere og lede de udbyttede og undertrykte massers kamp mod kapitalismen og imperialismen og dens kriminelle og krigsliderlige politik. 

Et parti med en klar ideologisk og politisk position, der skal udvikles blandt arbejderne for at fremme bevidstheden om et revolutionært brud med det kapitalistisk-imperialistiske system, for at opbygge det nye og overlegne samfund: socialismen!

Arbejderklassen i Danmark har brug for dette parti ligesom brød og den luft, vi indånder! 

Derfor ønsker vi, at jeres 10. kongres styrker og udvikler APK på basis af marxismen-leninismen og i overensstemmelse med det revolutionære program, I har vedtaget, for at styrke dets karakter af avanceret og bevidst løsrivelse af arbejderklassen, en del af arbejderklassen, og som er i stand til at tilegne sig dens bedste elementer, deres erfaring, deres revolutionære ånd og deres hengivenhed over for arbejderklassens sag.

Processen med at opbygge et stærkere parti er nøglen til at komme videre på den revolutionære vej. Alle delegerede, alle kadrer og alle medlemmer af partiet har en rolle at spille i denne proces, som udvikler sig på det ideologiske, politiske og organisatoriske niveau. 

Vi understreger den rolle, som jeres parti altid har spillet som en ægte afdeling af den internationale revolutionære arbejderklasse, der på ærefuld vis har levet op til sit ansvar i CIPOML.

Jeres kongres’ arbejde med at styrke partiet vil være meget nyttigt for alle CIPOML-partier og -organisationer.

Fremad, kammerater, fremtiden tilhører os! 

Længe leve APK’en! 

Længe leve CIPOML og den proletariske internationalisme!

Kommunistisk platform – for Italiens proletariats kommunistiske parti


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater