For en revolutionær forandring og socialisme

Vi vil fortsat bekæmpe de riges, arbejdsgivernes og krigsherrernes politik – For en revolutionær forandring og socialisme. Dette gennemsyrede de livlige diskussioner og beslutningerne på Arbejderpartiet Kommunisterne, APKs nylige 10. kongres.

Udtalelser fra kongressen slår fast at:

SVM-regeringen med Socialdemokratiet i spidsen har fra sin start erklæret klassekrig mod ungdommen, arbejderne, de fattigste og alle de, der holdes udenfor arbejdsmarkedet. Den er med god grund en af de mest forhadte regeringer. En arbejdergiver-, krigsoprustnings- og social nedskæringsregering.

Fra APKs 10. kongres lyder opfordringen: Vær med til at skabe en fælles front mod den reaktionære arbejdergiver- og krigspolitik. Vær med til at skabe enhed omkring en klassekampslinje for en bedre fremtid og for revolutionær forandring. Vi lever i et kapitalistisk klassesamfund, hvor det er klassekampen, der kan skabe forandring og skabe et samfund, hvor arbejderklassen har magten til at ophæve udbytning og undertrykkelse.

Som konklusion på analysen af den internationale situation, hvor imperialismen skærper udbytning, undertrykkelse og sin indbyrdes rivalisering med intensiverede handelskrige, sanktioner og konflikter på tværs af alle kontinenter, blev der vedtaget en politisk platform ”Styrk kampen mod imperialistisk krig – og kommunisternes opgaver”.

Kongressen fastslog, at socialismen, hvor det er arbejderklassen der har statsmagten, er løsningen på de tilsyneladende uløselige kriser, som kapitalismen selv er årsag til og står midt i. Kapitalismen er et omvandrende misfoster. Med fattigdom, arbejdsløshed, tilbagegang, nedskæringer og reallønsnedgang, krige, besættelser, forurening og klimaændringer.

APK understreger vores solidaritet med befolkninger i lande, som trues af imperialismens magt. Vi afviser på enhver måde, at imperialistisk krig og invasion kan forbedre befolkningernes liv eller skabe fred. Vi stiller os solidarisk med arbejderklassen globalt, og vi støtter den i dens kamp mod imperialistisk aggression.

APK støtter det undertrykte palæstinensiske folks legitime modstand mod det zionistiske apartheid-Israel. Zionismen er en fascistisk ideologi og har ingen eksistensberettigelse. APK støtter det palæstinensiske folks ret til væbnet kamp mod besættelsesmagten og for et frit Palæstina.

APK vil bruge enhver lejlighed til at fordømme den imperialistiske krigsoprustning og krigs sociale og politiske konsekvenser for arbejderklassen og befolkningen og til at afsløre regeringens løgne. Vi kræver Stop for dansk krigsdeltagelse, Stop for støtte til Israels krig og folkemord mod Palæstina og Stop for krigen i Ukraine. APK kæmper for at få Danmark ud af NATO og EU og amerikanske baser ud af landet.

Kongressen vedtog en række beslutninger for at styrke partiet i dets indsats for en revolutionær vej i kampen for at skabe et socialistisk Danmark og den understregede betydningen af at være en del af den internationale marxist-leninistiske bevægelse, CIPOML.

Udtalelser og dokumenter fra kongressen vil løbende blive offentliggjort på KPnet | Kommunistisk Politik på nettet


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater