Håndslag nr. 3/2024 udkommet!

Det nye nummer af det antifascistiske tidsskrift foreligger nu – det er værd at få fat i og kan bl.a. købes i Oktober Bogbutikker eller bestilles gennem Håndslags hjemmeside.Uden nogen form for ramaskrig eller imødegåelse, har Mette Frederiksen – i forbindelse med NATO topmødet været ude og undskylde at man så længe i Danmark har brugt landets statsbudget på at »opbygge et velfærdssamfund« og derved svigtede at bidrage til NATO!

Tyk lige på den. Det er så rene ord for pengene. Men nej – ingen reaktion fra mediefolket. Ikke noget med folkets vilje. Eliten ved bedst – og ejer de store medier!

På selve NATO-mødet optrådte Mette Frederiksen utvetydigt som den varmeste fortaler for udvidelsen af NATO’s krig mod Rusland, for konfrontation med både Rusland og Kina – for en totaloprustning af Europa gennem både NATO og EU, koste hvad det vil. Hun har åbnet Danmark for amerikanske militærbaser og hun føres frem i rampelyset som USA’s tætteste allierede.

Håndslags kommentar hertil kan du læse her: »What Did You Learn in School Today?«

Dansk udenrigspolitik er fuldstændig vendt på hovedet,

Bladets tema drejer sig om det blodige spor som dansk imperialisme har trukket i fremmede, fra dannelsen af det første Frikorps Danmark, der i al hemmelighed blev hvervet, udrustet og sendt afsted i 1919 til Estland for at blive sat ind i et stort anlagt og internationalt finansieret anti-kommunistisk korstog. »Dansk Baltisk Auxiliær Corps« var navnet.

Under besættelsen var det officielle Danmarks interesse i de baltiske republikker og »Ostland« stor.  Det har jo noget med  kroner at gøre. Dansk-Tysk Forening, Østrum-udvalget og Frikorps Danmark var led i en kæde af »danske« forsøg på under tysk styre at medvirke i og få andel af nazismens røvertogt mod øst.

Den hemmelige krig, der førtes mod modstandsbevægelsen – personificeret gennem den såkaldte lille generalstab blotlægges frem mod oprettelsen af den hemmeligste hemmelige hør – Gladio eller Stay Behind -grupperne. I de fleste europæiske lande blev der efter den anden verdenskrig oprettet hemmelige minihære og kampgrupper til indsats i en »krisesituation« eller eventuelt efter en »sovjetisk invasion

Ud over den militære del var det Gladio-folkenes fornemste opgave at udspionere og registrere alle former for, hvad der blev anset for eller kaldt kommunistiske aktiviteter.

Det var således uden tvivl tale om en militær-politisk målrettet anti­kommunistisk terrororganisation.

I Danmark blev de fleste ledende medlemmer af Gladio hvervet blandt tidligere modstandsfolk som bl.a. Frode Jakobsen (S) fra Frihedsrådet og den private spionchef Arne Sejr fra den illegale organisation Studenternes Efterretningstjeneste og leder af den påstået private spionage­organisation »Firmaet«, der var en aflægger af den danske militære efterretningstjeneste.

Helt frem til slutningen af 1990’erne eksisterede dette hemmelige, statsstøttet og godkendte terrornetværk som var klar til at blive sat ind mod den danske befolkning.

Og i dag hvor barometeret igen begynder at pege mod krig, krise og reaktion kan vi jo så spekulere i, hvilket hemmelige organisationer og agenter der opererer med regeringens hemmelige godkendelse. De er der – vær vis på det.

Det og meget mere kan læses i Håndslag 3/2024.

Håndslag hjemmeside – Læs her

Tegn abonnement på Håndslag 4 numre årligt 150,- kr. her eller skriv til Håndslag mail: haandslag@gmail.com. I løssalg er prisen for bladet 30,- kr.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater