Nedskæringer i det offentlige koster

Læserindlæg af Gitte Wilsdahl Christensen

Kære Politikere i Danmark.

Hvornår indser I, at alle jeres nedskæringer kun fører til flere udgifter på de offentlige budgetter?

Bander og bandekrige er noget, der kunne have været undgået, hvis ikke I havde fjernet fritidstilbud til de unge og fyret næsten samtlige uddannede pædagoger i de få tilbud, der er tilbage. Nu har de unge ikke noget sted, at gå hen og være sammen med andre unge og derfor søger flere og flere ind i bandemiljøet, hvor de med stor sandsynlighed ender i kriminalitet. Det øger presset på politiets, rettens, kriminalforsorgens og fængslernes økonomiske ressourcer, hvilket er væsentligt dyrere.

Nedskæringer i offentlige ydelser øger omkostninger til sundhedsvæsenet når syge mennesker ikke har råd til mad og medicin. De bliver mere og mere syge og samtidig øges arbejdspresset på sundhedspersonalet, der i sidste ende selv ender med, at blive syge og nedslidte før tid.

Hvornår begynder I selv, at tage lommeregneren frem og beregne konsekvenserne af jeres gerninger? Ofte er det meget billigere, at forebygge problemerne inden de opstår. Ellers ender man med, at bruge en masse penge på at købe plaster, der sættes på et åbent og blødende sår, der skulle have været syet sammen. Det ER faktisk ikke så svært, at regne ud.

Send et læserindlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk
Se andre læserindlæg

Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater