Mod imperialistisk krig og folkemord

SLUTERKLÆRING fra det 28. internationale seminar om revolutionens problemer i Latinamerika
MOD IMPERIALISTISK KRIG OG FOLKEMORD


Tredive år og lidt mere siden afslutningen af den såkaldte kolde krig gennemlever verden det mest konfliktfyldte øjeblik på grund af skærpelsen af modsætningerne mellem de imperialistiske magter, som endda øger faren for udbruddet af en ny verdensbrand. Alvoren i den nuværende situation skyldes problemernes dybde og bredde, de kræfter og faktorer, der er i spil på verdensscenen, og de alvorlige konsekvenser, som de nuværende problemer kan få for fremtiden. Men samtidig er det en periode, hvor der er tegn på en stigning i kampen og oprøret blandt arbejdere, unge, kvinder, bønder og indfødte folk, som konfronterer regeringernes anti-folkelige planer, kræver rettigheder og fordømmer autoritære og krigsliderlige politikker.

Vi lever i en periode, hvor tidens grundlæggende modsætninger skærpes, nemlig de modsætninger, der sætter de forskellige imperialistiske lande op mod hinanden; de modsætninger, der sætter de herskende klasser op mod de dominerede klasser; og de modsætninger, der er mellem undertrykkerlandene og de undertrykte folk og nationer.

Interimperialistiske stridigheder kommer til udtryk over hele verden, og det er de afhængige lande, der er de største ofre. For at kontrollere markeder og indflydelsessfærer styrker de imperialistiske magter eksisterende blokke, etablerer nye og skaber nye grupperinger i overensstemmelse med deres medlemmers særlige interesser.

I løbet af den intensiverede kamp mellem de imperialistiske lande og magter for at beskytte eller udvide kontrollen med markeder og indflydelsessfærer er det befolkningerne, der betaler den højeste pris.

Folkemordet, som det palæstinensiske folk er offer for, er et smerteligt eksempel. Under dække af at bekæmpe en formodet terrorhandling forsøger den israelske zionisme og den amerikanske imperialisme at hævde deres positioner i et område – Mellemøsten – der har en enorm strategisk værdi på grund af sin geografiske placering og de enorme rigdomme, der findes i dets jord; derfor er deres trusler og våben også rettet mod andre lande i regionen. De titusinder af liv, som den blodtørstige Netanyahus zionistiske tropper har taget i Gaza, de hundredtusinder af sårede og fordrevne fra deres territorium, er meget lidt værd i forhold til de millioner af økonomiske og materielle fordele, som det betyder for dem at herske over regionen.

Ud over at fascisten Netanyahu og den amerikanske imperialisme skal stå til ansvar for det folkemord, der begås i Gaza, skal regeringerne i EU-landene, Canada, Australien, Storbritannien og alle dem, der har modsat sig og modsætter sig et øjeblikkeligt stop for den kriminelle invasion, som er ensbetydende med at give grønt lys for en fortsættelse af massakren i Palæstina, også stå til ansvar. Verdens folk hæver deres stemmer i fordømmelse af folkemordet i Gaza, kræver en øjeblikkelig afslutning på den militære intervention, og at den israelske hær forlader det palæstinensiske område! Netanyahu er en forbryder, han skal fængsles! Det palæstinensiske folk har ret til selvbestemmelse, til at have deres egen stat! Vi opfordrer arbejderne, de unge og kvinderne til at støtte og udvide solidariteten med det palæstinensiske folk!

Mere end halvtreds væbnede konflikter finder i øjeblikket sted i forskellige dele af verden. Udenlandske interesser står på spil bag dem, og de næres af kliker, som følger de imperialistiske landes og magters planer.

Af alle de lokaliserede krige er den, der har tiltrukket sig mest opmærksomhed på grund af dens geostrategiske implikationer og de involverede aktører, krigen i Ukraine, hvor den russiske invasion har stået på i mere end to år. Her står den russiske imperialismes interesser på mellemlang og lang sigt på den ene side og den amerikanske imperialismes og dens allieredes i NATO og EU’s interesser på den anden side på spil. I denne interimperialistiske kamp er Ukraines befolkning og ungdom de største ofre, og vi udtrykker vores solidaritet med dem.

Folkene ønsker ikke aggressionskrige, væbnede konflikter, hvor monopolgruppernes og de kapitalistisk-imperialistiske staters interesser afgøres; arbejderne, ungdommen og folkene fordømmer disse krige, de søger fred, en fredelig løsning på denne form for konflikter. Vi kræver våbenhvile i Ukraine, tilbagetrækning af de russiske tropper og alle former for intervention fra USA og NATO!

Et andet brændpunkt, hvor der kan ske en alvorlig udvikling, er området omkring Det Kinesiske Hav (som 60 % af verdenshandelen passerer igennem) og Sydøstasien. Der er ikke kun problemerne mellem Kina og Taiwan, men også striden mellem den amerikanske, den japanske og den kinesiske imperialisme om kontrollen med regionen. 

I andre dele af verden er der folk, der presser på for retfærdige krige, befrielseskampe og aktioner for at sætte en stopper for kolonial og imperialistisk dominans og undertrykkelse. Saharawi-folkets, det yemenitiske folks, det puertoricanske folks, det kurdiske folks og det palæstinensiske folks egen kamp er eksempler på dette. Vi står sammen med alle de folk, der kæmper for deres ret til selvbestemmelse, uafhængighed og national frigørelse! 

I dagens verden er kilden til aggressionskrige den imperialistiske kapitalisme: Så længe den eksisterer, vil disse konflikter og faren for en generel krig fortsætte. For at erobre fred må vi gøre en ende på de årsager, der skaber reaktionær vold, vi må gøre en ende på det regime af udbytning og undertrykkelse, som vi lever i, vi må føre arbejder- og folkerevolutionen til sejr i hvert af vores lande for at opbygge en ny civilisation. Den civilisation er arbejdernes og bøndernes civilisation med magt, folkemagt, socialisme og kommunisme.

Quito, den 3. august 2024


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater