Angreb på Palæstina-solidaritet: Århus Kommune fritstiller kriminalpræventiv medarbejder

Da Simon El-Zeinab, medlem af Integrationsrådet i sidste uge kondolerede efter mordet på Hamas forhandlingsleder, blev der slået hårdt ned. Den socialdemokratiske rådmand, Anders Winnerskjold sikrede, at socialpædagog Simon El-Zeinab blev hjemsendt fra sit job i kommunen. Der er nu igangsat en personalesag mod ham og han har trukket sig fra det nationale integrationsråd, hvor han sad, udpeget af regeringen.

Simon El-Zeinab blev under corona-tiden kendt som frivillig tolk. Se link til artikel nedenfor. Foto: Beboerbladet

– Jeg kan på ingen måde se for mig, at man kan sidde i et nationalt integrationsråd og samtidig hylde lederen af en terrororganisation, udtalte Udlændinge- og Integrationsministeriet, Kaare Dybvad Bek, som reaktion på dette.

Men hvad er det man ikke må sige offentligt i Danmark?

Til Berlingske udtalte Simon El-Zeinab efter snigmordet på Hamas forhandlingsleder Ismail Haniyeh:

– Han er blevet en af de store palæstinensiske ledere, som mere end halvdelen af palæstinenserne respekterer. Man kan ikke benægte sådan en stor mand, og man kan godt kondolere og blive ked af, at han bliver dræbt på den måde.

Nej, det må man åbenbart ikke beklage uden at miste sit job.

For den danske regering går tydeligvis ikke ind for fredsforhandlinger – der er for dem intet beklageligt ved snigmord på den ene part i forhandlingerne.
Og for Socialdemokratiet er integration for palæstinensere øjensynlig lig med at kræve hyldest af Israel og Israels folkemord, der skal fortsætte uhindret til enden med den fuldstændige fordrivelse af palæstinenserne fra deres land.

Simon El-Zeinab har sit arbejde med forebyggelse af kriminalitet i bydelen Gellerup, en bydel med en stor og aktiv deltagelse i og solidaritet med den palæstinensiske kamp.

Denne bevægelse er klart en torn i øjet på magthaverne. Byrådsmedlem for Danmarksdemokraterne, Jakob Søgaard Clausen har sat sagen på byrådets dagsorden, og udtaler – helt i tråd med socialdemokraterne i byrådet:

– Når man har en stor indflydelse i udsatte boligområder i den vestlige dele af Aarhus, så betyder det jo noget, hvad man siger og har af holdninger. De holdninger kan sprede sig i vores samfund, og det har vi ingen interesse i sker.

Det er tydeligt at statsmagten nu i stigende grad sætter ind med magtmetoder vendt mod Palæstina-solidariteten. Et udtryk for, at Israels folkemord har opbakning i regeringen, men ikke i befolkningen – hvad regeringen ser som et kæmpe problem.
Alle former for angreb på retten til solidaritet med Palæstina må tilbagevises! Fritstilingen af Simon El-Zeinab er helt utilstedelig og må trækkes tilbage.

Læs også
Den utrættelige corona-helt fra Gellerup: Simon arbejder ud fra hjertet
Beboerbladet for Gellerup, Bo Godt


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater