Mette Frederiksen til topmøde: NATOs krig skal optrappes

Mette Frederiksens plads lå ikke i en ny karriere i EU-administrationen. Nej, hendes internationale hovedrolle er som propagandist og medspiller i USA’s og NATO’s krige. Hun har åbnet Danmark for amerikanske militærbaser og hun bliver ført frem i rampelyset som USA’s tætteste allierede, som den varmeste fortaler for udvidelsen af NATO’s krig mod Rusland, for konfrontation med både Rusland og Kina – for en totaloprustning af Europa gennem både NATO og EU, koste hvad det vil. I hendes formuleringer forbereder hun os på en mulig kommende større krig, som hun på modbydelig vis fremstiller som en fælles kamp for demokratiet.

En storkrig – NATO mod Rusland?

NATO har holdt topmøde. Hovedpunktet var optrapningen af den igangværende krigskampagne mod Rusland og Kina, der bl.a. betyder en kæmpe indsprøjtning af våben og penge til NATO’s krig i Ukraine, Ukraine som et ”uundgåeligt” nyt medlem af NATO og en massiv oprustning i NATO-landene.

Mette Frederiksen fører sig frem som en ny Anders Fogh Rasmussen, som indpisker til USA’s krige og som fortaler for at trække Danmark ind i forreste række. Hun går nærmest videre end de amerikanske ledere selv, der er klar over, at de ikke har den amerikanske befolkning med sig til at kaste USA ind i en ny, åbent erklæret krigsmission.

I en livestreamet samtale holdt af Council on Foreign Relations siger Mette Frederiksen f.eks., at når det kommer til krig kan man ikke gøre sig afhængig af befolkningens støtte. Du må gøre det, der er nødvendigt.

For oprustningen i de europæiske NATO-lande er der for Mette Frederiksen intet loft og hun undskylder for at Danmark så længe brugte landets statsbudget på at ”opbygge et velfærdssamfund”, mens man svigtede at bidrage til NATO!

På et spørgsmål om tidslinjen for hvornår Ukraine skal modtage våben og hvilken våbentyper er svaret ”NU, eller hellere for 2 år siden”

Hun arbejder heller ikke selv med ”røde linjer”, forklarer hun. ”Det er vanskeligt at vinde en krig, hvis man opsætter røde linjer. Min røde linje er, at Rusland ikke skal afgøre Europas fremtid.”

Ukraine skal have luftforsvar, Ukraine skal have F-16 kampfly. Krigen skal vindes, ingen fredsforsøg, ”Rusland forstår kun magt”.

”Derfor er vi nødt til at turde at gøre det, som generationerne før os gjorde: Bruge militær magt til at sikre demokratiet og menneskerettigheder.”

Hentyder Mette Frederiksen her til 2. verdenskrig, hvor der blev opbygget en alliance mellem det socialistiske Sovjetunionen og Vesten imod den tyske nazisme? Forbereder hun os på at en ny verdenskrig kan blive ”nødvendig”?

Det er under alle omstændigheder et faktum, at hendes standpunkt og handlinger øger krigsfaren – som NATO generelt gør det. Ikke som nogen kamp for frihed og demokrati overhovedet, men som forberedelse til et imperialistisk opgør mellem stormagter.

Se slutdokumentet fra NATO-topmødet juli 2024


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater