Canadiske skattekroner skal ikke finansiere  Israels folkedrab i Palæstina

Under dække af velgørenhed har organisationer i Canada sendt mere end en milliard skattefinansierede dollars til Israel i de seneste fem år. Både i USA og Canada føres der kampagner for, at bidrag til folkemord ikke skal kunne trækkes fra i skat 

Canada bør tage et lignende initiativ som lovforslaget “Not on our dime!: Ending New York funding of Israeli settler violence Act” fra staten New York, om at velgørende organisationer, der bistår israelske bosættelser og det israelske militær ikke længere skal have skattefri status. Sådan lyder det fra en kampagne, der kræver at den canadiske stat stopper med at lade bidrag til Israels folkemord være skattefri under dække af velgørenhed. Den fremhæver at:

“Skatteydersubsidierede velgørenhedsdonationer kan meget vel være Canadas vigtigste bidrag til palæstinensisk fordrivelse; I løbet af de sidste fem år er mere end en milliard dollars blevet sendt fra canadiske velgørenhedsorganisationer til israelske modtagere.

“Mens nogle af disse penge kan finde vej til velgørende foretagender, går en del til at støtte det israelske militær og/eller ulovlige israelske bosættelser i det besatte palæstinensiske område, aktiviteter, der står i strid med Canada Revenue Agency’s (CRA) regler og Canadas officielle politik.

For nylig er der blevet afsløret beviser for, at canadiske velgørenhedsorganisationer giver velgørenheds skatteindtægter til israelske organisationer, der aktivt støtter, hvad Den Internationale Domstol anser for et ‘plausibelt’ folkedrab i Gaza; En velgørenhedsorganisation, der er registreret som Mizrachi Organization of Canada, har f.eks. overført midler til Im Tirtzu, en organisation, der åbenlyst er involveret i blokering af nødhjælpslastbiler på vej til Gaza, samt til organisationen Women In Green, som kører en kampagne for at “plante et israelsk flag” i Gaza.”

Lovforslaget i staten New York vil have ophævet, at grupper der bistår ulovlige israelske bosættelser på Vestbredden har status som velgørenhed. Lovforslaget, der blev fremsat sidste år, blev for nylig ændret til at omfatte velgørende organisationer, der “hjælper og tilskynder til aktivitet fra de israelske væbnede styrker”, der overtræder Den Internationale Straffedomstols afgørelser.

Lovforslaget bygger videre på Defund Racism’s arbejde, som har samlet beviser for amerikanske velgørenhedsorganisationers rolle i fordrivelsen af palæstinensere. På samme måde støttede over 30 canadiske grupper sidste år “Kolonialisme er ikke velgørenhed”, som opfordrer Canada Revenue Agency til at tilbagekalde den velgørende status for grupper, der bistår bosættelser på Vestbredden og det israelske militær.

Hvor mange penge fra den slags organisationer i Danmark, der er med til at finansiere Apartheid staten Israel og folkemordet i Palæstina vides ikke.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater