Kom med på International ungdomslejr fra 18. til 25. august i Den Dominikanske Republik

De internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejre afholdes hver andet år på skiftende kontinenter.  Lejren samler hundredvis af revolutionære unge fra hele verden til debat, hygge, musik, sange og udvikling af hinanden og fællesskab – samt afskaffelse af kapitalismen. I år ligger lejren i Den Dominikanske Republik den 18.-25. august. Er du interesseret så kontakt APK:  apk@apk2000.dk

”Ungdommen forenet for fred og fremtid mod imperialismen og dens krige”

Den 28. internationale lejr for demokratisk, anti-fascistisk
og anti-imperialistisk ungdom

18. til den 25. august 2024 i Den Dominikanske Republik

Vi appellerer til verdens unge, dem, der kæmper for bedre levevilkår, for vores rettigheder og for reel forandring mod systemet med udnyttelse, ulighed, vold og krig. Vi siger: Stop krig og folkedrab! Ikke mere racisme! Ikke mere udnyttelse! Stop undertrykkelsen af kvinder! Ikke mere undertrykkelse af ungdommen og folkene!

Over hele verden fortsætter de imperialistiske magter og deres allierede med at konkurrere om kontrollen over nye territorier og bruger reaktionær vold til at gennemtvinge deres interesser og underkue befolkningerne. Det seneste bevis på denne virkelighed er det folkemord, der finder sted i Palæstina, hvor den israelske zionisme i sin nye bølge af vold siden oktober 2023 har forårsaget flere tusinde palæstinenseres død og har til formål at udslette en nation. Faren for en verdenskonflikt er altid til stede, så længe kapitalismen eksisterer.

På samme måde repræsenterer krigen i Ukraine en af vor tids afgørende konflikter, som viser modsætningerne mellem imperialistiske grupper som NATO, EU, USA, Kina og Rusland. Stormagterne har underkuet de afrikanske, asiatiske og latinamerikanske kontinenter i årtier og påtvunget dem ulighed, sult og fattigdom. Imperialisterne fører krig og høster profitterne, mens befolkningerne lider under konsekvenserne, og de unge ender med at blive “kanonføde” i disse rovgriske krige. Systemets generelle krise forværres af den økonomiske krise, der er under opsejling. Verdens rige forsøger at skubbe konsekvenserne over på arbejderne, de unge og folket. For at opnå dette gør de brug af deres regeringer, fremmer sociale nedskæringer, øger leveomkostningerne, fleksibiliteten på arbejdsmarkedet, arbejdsløsheden og en uddannelseskatastrofe, der truer med at fastholde uligheden.

Den kapitalistiske offensiv mod verdens arbejderklasse forsøger at skjule sig bag “nye” ansigter, men den skjuler ikke sin intention om at presse på for at undertrykke tidligere opnåede rettigheder. Eksempler på denne trussel er bl.a. Mileis politik i Argentina, Daniel Noboa i Ecuador, Dina Boluarte i Peru og den fremherskende kolonisituation i Puerto Rico.

Den økonomiske krise, den imperialistiske krig og klimaforandringerne er sammenfaldende som vor tids umiddelbare udfordringer. Denne tredobbelte trussel udgør en fælles fare for fremtiden, især for unge. Det er derfor, at arbejderklassen, ungdommen, bønderne, de oprindelige folk, kvinderne og naturforkæmperne over hele verden rejser sig, gør modstand og mobiliserer. Der er brug for hurtig forandring, og vi vil opnå den.

Derfor organiserer den demokratiske, antiimperialistiske og antifascistiske ungdom i verden sig for en ny verden uden udbytning, fri og hvor de kan leve i fred. Vi mødes fra den 18. til den 25. august i Den Dominikanske Republik på den 28. internationale lejr for den demokratiske, anti-fascistiske og anti-imperialistiske ungdom, hvor vi vil diskutere vores problemer, vores kamp og vores håb. Vi vil dele erfaringer, deltage i studier, kulturelle og sportslige aktiviteter for at styrke båndene, alt sammen med det formål at blive enige om fælles handlinger for at forene vores kampe og fortsætte, skulder ved skulder, med arbejderklassen og folkene i verden.

Er du interesseret så kontakt APK: apk@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater