600 norske faglige tillidsfolk: Stop folkedrabet – nok er nok!

“Det er nu afgørende, at Norge ikke bidrager til at styrke Israels evne til at angribe og slagte den palæstinensiske befolkning og underminere palæstinensernes legitime rettigheder”, hedder det i denne enstemmige erklæring fra Trondheimkonferencen. Trondheimkonferencen samler omkring 600 fagforeningsrepræsentanter hvert år.

I Danmark er en række faglige kræfter i gang med at arrangere et stormøde den 2. marts for at vise solidaritet med Palæstina. Fagforeningerne i Danmark har med nogen undtagelser været meget tilbageholdende med aktioner og solidaritetserklæringer til fordel for Palæstina.

Trondheim-konferencen – 600 faglige tillidsfolk – viste aktiv solidaritet med Palæstina

Stop folkedrabet – nok er nok!

Det er ufatteligt, hvad der sker i Palæstina nu. Mindst 25.000 palæstinensere er blevet dræbt, mere end 10.000 af dem børn. Ti tusinde! Det svarer til, at hele befolkningen under 15 år i Tromsø er blevet dræbt. Samtidig bidrager Norge til, at palæstinensiske børn bliver dræbt af M72-morterer, som er fremstillet af det norsk-finske firma NAMMO, samt israelske kampfly med norske dele.

ICJ, Den Internationale Domstol i Haag, har nu besluttet at behandle de anklager om folkedrab, som Sydafrika har indgivet til domstolen. ICJ har også beordret Israel til at gennemføre nogle såkaldte hasteforanstaltninger. Domstolens afgørelse er bindende for Israel i henhold til international lov. De foreløbige reaktioner fra Israel tyder på, at Israel ikke vil bøje sig for domstolens afgørelse. Det må så være op til de andre medlemslande at gennemføre foranstaltninger, som presser Israel til at efterleve domstolens afgørelser. Norge bør støtte Sydafrikas klage over Israel ved ICJ.

Over for Israels krænkelser af folkeretten og menneskerettighederne har Vesten i 75 år praktiseret diplomati uden sanktioner eller andre straffeforanstaltninger. Hvis hensigten har været at afslutte Israels besættelse og undertrykkelse af den palæstinensiske befolkning, har denne særegne politik ikke været en succes. Det igangværende folkemord på Gazas forsvarsløse civilbefolkning viser tydeligt, at hvis Norge ikke ønsker, at de igangværende krænkelser af folkeretten skal fortsætte, må man sætte magt bag sine krav til Israel.

Det er nu afgørende, at Norge ikke bidrager til at styrke Israels mulighed for at angribe og nedslagte den palæstinensiske befolkning og underminere palæstinensernes legitime rettigheder. Både et nationalt og et internationalt forbud mod handel med militært udstyr med Israel må gælde både leverancer af sådant udstyr til Israel og køb af militært udstyr fra Israel, for ikke at bidrage til at styrke hverken det israelske militær eller den israelske våbenindustri.

Trondheimkonferencen støtter forslagene om sanktioner mod Israel fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Venstre i det norske Storting. Trondheimkonferencen støtter også den klage over den israelske forsvarsminister Yoav Gallant, medlem af Israels krigskabinet Benjamin Gantz og chef for den israelske generalstab Herzl Halevi for medvirken til forbrydelser mod menneskeheden i Gaza, som ICJ-Norge og Defence for International Law har indgivet til den nationale anklagemyndighed, der håndterer sådanne sager.

Norge skal definere Israel som en apartheidstat i overensstemmelse med FN’s apartheidkonvention og anerkende Palæstina som en selvstændig stat.

Trondheim-konferencen kræver, at Norge gør mere ved at:

Stoppe norske våben til Israel
Oliefonden må ikke investere i formål, der støtter Israel.
Forbyde handel med varer og tjenester fra Israel
Støtte Sydafrikas klage over Israel ved Den Internationale Domstol.
Israel skal udelukkes fra Eurovision Song Contest, ellers må Norge trække sig fra dette års konkurrence.

Oversat fra Revolusjon, Norge: Stopp folkemordet – nok er nok!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater