Folkefest uden folkemord – Israel ud af Eurovision ’24

Kalder folk i den danske musikbranche! – skriver sangeren og sangskriveren Naja Rose Koppel og henviser til underskriftsindsamlingen Musikbranchen For Våbenhvile! Og som også samler underskrifter ind fra musikere etc mod Israels deltagelse i Eurovision: Artister og musikere i Danmark mod Israels deltagelse i Eurovision 2024 

Artister og musikere i Danmark mod Israels deltagelse i Eurovision 2024

I mere end 100 dage har Israel bombet Gaza med verden som vidne. Mere end 25.500 mennesker er blevet dræbt, og over 60 procent af disse er kvinder og børn. Store dele af Gaza er blevet jævnet med jorden, og på grund af den israelske blokade er der en katastrofal mangel på mad, vand, mediciner og elektricitet. Den pågående krise i Gaza og på Vestbredden følger efter 75 års okkupation i strid med international lov og en systematisk og racistisk segregering af palæstinenserne.

Når Israels manglende overholdelse af international lov og ret ikke får nogen konsekvenser, normaliseres krigsforbrydelser, okkupation og blokade. Vi mener, at EBU og alle medlemslandene bidrager til denne normalisering ved at tillade Israel at deltage i dette års Eurovision. Indtil videre siger EBU, at de ikke vil udelukke Israel fra dette års Eurovision i Malmø 2024, som de gjorde med Rusland efter invasionen af Ukraine i 2022. Dette er selektiv moral og politik fra en union, der hævder at være apolitisk. Som kunstnere og musikere ønsker vi at bruge vores stemmer til at stå op for vores palæstinensiske medborgere. Vi kan ikke være passive og se på, at et land, der begår grove krigsforbrydelser mod et fængslet folk, bliver inviteret til en fælles fejring af musik, mangfoldighed og samhørighed. Vi opfordrer på det stærkeste DR til at stå op for udelukkelsen af Israel i dette års Eurovision.

Erklæringen om øjeblikkelig og varig våbenhvile lyder:

Vi i den danske musikbranche står sammen om at kræve en øjeblikkelig våbenhvile i Gaza!

Og at vores regering stopper sin økonomiske, moralske samt militære støtte til den israelske besættelsesmagts krig mod det palæstinensiske folk.

En krig, der af humanitære organisationer og internationale eksperter betegnes som folkedrab og krigsforbrydelser. En etnisk udrensning og besættelse af Palæstina som startede for 75 år siden. Der er i de seneste tre måneder fordrevet mere end 1.9 million og dræbt flere end 22.000 Palæstinensere i Gaza, hvoraf næsten halvdelen er børn.

Disse enorme civile tab, er ikke bare tal, det er en hel kultur af levende mennesker. Det er vores kollegaer, familier med børn, det er virkelige mennesker som du og jeg. F.eks den unge violinist Lubna Alayaan på kun 14 år, og poeten Refaat Alareer, som er blandt de mange tusinde dræbte. Nogle af verdens smukkeste stemmer er blevet gjort tavse. Det er disse toner, der spiller fred, som nu bliver knust under bomber eller skudt ned af snigskytter. Historiske bygninger er jævnet med jorden, og en betydningsfuld kulturarv og tradition går tabt. Dette folkedrab bliver støttet af vores regering med os som ufrivillige bidragsydere. Vi kan ikke se til uden at bruge vores stemmer!

Vi kræver at den danske regering gør alt hvad der står i dens magt for at:

– Kræve øjeblikkelig og varig våbenhvile

– Stoppe den humanitære katastrofe og sørge for, at al nødhjælp kommer uhindret igennem til de civile i Gaza

– FN‐resolutionerne og menneskerettighederne overholdes

– Arbejde for en varig fred og frihed for alle, uanset etnicitet og religion

– Israel stopper de ulovlige bosættelser

Vi fordømmer enhver form for terrorisme, tilbageholdelse af fanger og drab på civile.

Alle har ret til et værdigt liv i fred og frihed.

I solidaritet med det palæstinensiske folk, Underskrevet af musikere, sangere, teknikere, producere, bookere, frivillige, og andre med tilknytning til den danske musikbranche.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater