Frankrig: Nej til Macrons reaktionære immigrationslov

Store demonstrationer fandt søndag sted i 30 franske byer med krav om tilbagetrækning af Macrons reaktionære immigrationslov. Nye demonstrationer vil følge den kommende søndag. Vi bringer en artikel fra det franske La Forge om denne lov, der er skabt til stigmatisering og undertrykkelse af indvandrere og udlændinge.


Nej til den “immigrationslov”, som reaktionen fra Macron til Le Pen ønskede

Af La Forge

Den store reform i præsident Macrons anden embedsperiode, loven “for at styre indvandringen og forbedre integrationen”, hvis første udkast stammer fra februar 2023, blev godkendt af Senatet og Nationalforsamlingen den 19. december. Hans mest entusiastiske tilhængere råbte: “Præsidentens fulde sejr”. Selv meddelte han, at han allerede var gået videre “til noget andet” , nemlig planen for “genoprustning af Frankrig”, som han proklamerede i sin nytårstale. Macron har til hensigt at fortsætte ad denne kurs i hele januar med stor sandsynlighed for at danne en ny regering med ministre, der er klar til at vedtage hans reaktionære kurs uden betænkeligheder.

En lov til stigmatisering og undertrykkelse af indvandrere og udlændinge.

Det er mere end endnu en ny “immigrationslov”, der kommer oven i snesevis af andre for at slå ned på indvandrere, papirløse migranter og “alle dem, der ikke er “kaldet til at blive i Frankrig”, som den forbryderiske terminologi altid siger. Det er en lov, der berører flere områder: statsborgerskab og betingelserne for at opnå det og miste det; asylret udlændinges sociale rettigheder, betingelserne for udvisning.

Alle demokratiske organisationer, der er aktive i disse områder, og som støtter indvandrere med eller uden papirer, udlændinge, migranter, asylansøgere  fordømmer chikanen fra politiets og fra det retsvæsenets side, der er forpligtet til at sikre, at disse kategorier af arbejdere og deres familier har adgang til sociale rettigheder, uddannelse for børn, sundhedspleje, især for kvinder. Konsekvenserne af disse love er store for de fattigste og mest sårbare i samfundet.

Det bliver mere og mere klart, at formålet med denne lov er at “ødelægge deres liv” på alle områder, at skabe et klima af frygt, at forhindre dem i at kæmpe for deres rettigheder, at indtage deres plads blandt arbejderne, ungdommen, kvinderne fra de nedre lag af folket.

Som formand for GISTI (1) udtrykte det: “Det er ikke opinionen, der skubber i denne retning, men det er politikerne, der giver luft for racisme”. Disse “politikere” er initiativtagerne til denne lov, dem, der ændrede den i en stadig mere reaktionær retning, og dem, der stemte for den. Det var ikke kun Le Pen og parlamentarikerne fra hendes gruppe, der stemte for teksten til den “fælles kommission”: Det var LR (2), som afspejler RN’s holdninger (3) og gjorde Darmanins oprindelige tekst “højreorienteret”. Det var Macronisterne, der bøjede sig for Macrons opfordring til at stemme for den tekst, der var skrevet af højrefløjen, under pres fra den yderste højrefløj. Nogle stemte imod eller undlod at stemme, men det har ingen vægt for Macron, som ikke vil tøve med at luge ud blandt de “tøvende”.

Forfatningsrådet vil sandsynligvis afvise en række artikler, som Macron, Borne og Darmanin selv beskrev som “forfatningsstridige”, men som de ikke desto mindre havde vedtaget. Macron ved, at forfatningsrådet, ligesom med pensionsreformen, ikke vil gå så langt som til at ugyldiggøre hele loven.

Arbejdsgiverne var krævende ifht denne lov, herunder om spørgsmålet om regulering af papirløse arbejdere. Efter afstemningen mindede de om, at de forventer, at virksomhederne har brug for 3,9 millioner udenlandske arbejdere i 2050. De ville ikke have noget imod, at legaliseringen af papirløse arbejdsere blev overladt til “præfekturernes frie skøn, og at arbejdsgiverens samtykke ikke længere er en forudsætning for ansøgninger.” Med andre ord vil arbejdsgivere og præfekturer komme til enighed, så byggepladser, fabrikker, restauranter, transportvirksomheder, lagre og visse tjenester (personlig pleje osv.) også kan fungere med papirløse arbejdere, der ikke har lov til at organisere sig og strejke.

Den 14. gik de alle på gaden for at afvise reaktionen

Vi har talt om reaktionerne fra de demokratiske organisationer (foreninger, fagforeninger, studenterorganisationer osv.), der fordømmer denne reaktionære lov og den måde, hvorpå den blev udformet og vedtaget. Samtidig er der et ønske om at vise, hvor omfattende betydning denne lov vil have, netop med hensyn til angrebene på indvandrere, med eller uden papirer, på de udlændinge, der bor her. Der er en vilje til at bekæmpe den løgnagtige propaganda om offentlighedens “samtykke” med stigningen i reaktion, racisme, undertrykkelse og kriminalisering af de fattigste kategorier. Der er en vilje til at demonstrere denne afvisning af reaktion i bred skala. Det er, hvad mobiliseringerne den 14. januar og dem, der vil følge, handler om.

Ophævelse af denne uværdige lov!

Den 14. januar gik alle på gaden!

Noter:

1) GISTI= Groupe d’information et de soutien des immigrés; En forening, der blander sig i politiske debatter om indvandring og også yder juridisk støtte til indvandrere.

2) LR = Les Républicains; E. Macrons parti

3) RN = Rassemblement National; Marine Le Pens parti

(oversat fra “La Forge” 01/2023, avis for PCOF)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater