CIPOML: Solidaritet med det palæstinensiske folk

Efter operationen Al Aqsa Flood, der blev lanceret den 7. oktober 2023 af forskellige palæstinensiske modstands­grupper, begyndte den zionistiske stat Israel under ledel­se af Netanyahus fascistiske regering at terrorbombe Gazastriben med sine stærke militære styrker og har på tre måneder dræbt mere end 22.600 palæstinensere, hvoraf to tredjedele er børn og kvinder, mens 1,9 millioner men­nesker er internt fordrevne. Samtidig er mindst 325 pa­læstinensere blevet dræbt og 3.800 såret i israelske styr­kers næsten daglige razziaer på den besatte Vestbred.

Med politisk, propagandamæssig og militær støtte fra den amerikanske imperialisme og andre imperialistiske og kapitalistiske magter som Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Japan, Canada, Australien, In­dien osv. har den zionistiske stat bombet over halvdelen af husene i Gazastriben, og knust skoler, hospitaler, civil infrastruktur, og indført en total blokade, der har frataget befolkningen vand, mad, medicin, brændstofforsyning, kommunikation, elektricitet osv.

Dette kriminelle angreb er blot det seneste kapitel i mere end 75 års besættelse og kolonisering af palæstinensisk jord, fordrivelse af millioner af mennesker fra deres hjem, og nægtelse af palæstinensernes grundlæggende rettigheder. Israel er et brutalt apartheidregime præget af racisme, krigsforbrydelser og forbrydelser mod men­neskeheden, mord og fængsling af palæstinensiske fri­hedskæmpere, mens bosættelserne hele tiden udvides sammen med bosætternes voldelige angreb på palæsti­nenserne.

I denne dramatiske situation, der kan føre til en optrap­ning af de militære konflikter i Mellemøsten på grund af skærpelsen af de imperialistiske stridigheder, opfor­drer CIPOML’s 28. plenarmøde proletariatet og verdens folk, de undertrykte kvinder og unge, til at fortsætte og forstærke demonstrationerne for at fordømme og stoppe de kriminelle angreb begået af de zionistiske styrker og deres imperialistiske allierede, til at udtrykke fuld solida­ritet og støtte til det lidende palæstinensiske folk og dets legitime væbnede modstand mod den zionistiske besæt­telsesmagt, der praktiserer statsterrorisme.

Vi støtter og genfremsætter de palæstinensiske fagfor­eningers indtrængende opfordring til den internationale fagbevægelse om at stoppe alle former for medvirken til Israels forbrydelser og tage skridt til at stoppe våben­handlen med Israel, såvel som al militær finansiering og forskning.

Vi understreger, at masseaktionen til forsvar for det pa­læstinensiske folk har besejret den zionistiske og imperi­alistiske manipulation af information, og at de mobilise­ringer, der er ved at udvikle sig, overvinder de borgerlige tiltag der benægter retten til oprør, og fremmer udviklin­gen af revolutionære kræfter.

Vi bekræfter, at enhver “løsning”, der ikke afslutter besættelsen af palæstinensisk territorium, og som ikke anerkender palæstinensernes lige nationale rettigheder, især retten til selvbestemmelse indtil dannelsen af en uafhængig stat, kun tjener til at retfærdiggøre fortsættel­sen af folkemordet på det palæstinensiske folk.

  • Israel må øjeblikkeligt stoppe sin blodige aggression!
  • Stop folkemordet på det palæstinensiske folk!
  • Den zionistiske besættelse skal ophøre, og Israel skal trække sig tilbage fra alle besatte områder!
  • For en uafhængig palæstinensisk stat med Jerusalem som hovedstad, for flygtninges tilbagevenden og løsladelse af politiske fanger fra israelske fængsler.
  • Længe leve solidariteten med det palæstinensiske folks heroiske kamp, der rammer zionismen og svækker imperialismen!

(Tal i teksten er opdateret den 6. januar 2024)

Mexico, 24. november 2023

28. plenarmøde i Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer, CIPOML

CIPOML – International Conference of Marxist–Leninist Parties and Organisations

Download Flyeren i PDF-format her

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater