Åbent brev til regeringen fra 26 unge danske jøder

Et åbent brev til statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og den øvrige danske regering.

Vi skriver til jer som en gruppe af 26 unge danske jøder med et brændende ønske om, at den danske regering fordømmer krigsforbrydelserne, som den israelske regering udfører, mens vi skriver dette brev. Vi beder den danske regering være med til at sikre, at nødhjælp, rent drikkevand og brændstof uden forbehold kan nå frem til Gaza samt arbejde for våbenhvile.

Vi er i dyb sorg over angrebet, Hamas udførte på israelsk territorium 7. oktober med mange gidseltagninger og dødsfald til følge. Vi er indignerede over Israels respons, der har kostet endnu flere uskyldige menneskeliv. Vi er forfærdede over, at alle ikke kan blive enige om, at civile aldrig skal betale for regeringers og politiske styrers kamphandlinger. Vi er forargede over, at den danske regering ikke offentligt fordømmer flere af Israels handlinger som krigsforbrydelser, særligt den kollektive afstraffelse af palæstinensere og så ekstremt mange og unødvendige drab på civile.

Gruppen af underskrivere er unge danskere med jødisk identitet. Jøder er et mangfoldigt folk, og det er gruppen af underskrivere også. Vi har forskellige politiske ståsteder, religiøse identiteter og vidt forskellige forhold til Israel – nogle har israelsk baggrund, andre har besøgt landet flere gange, og nogle har aldrig sat deres fod i Israel. De fleste af os kender til folk, der blev angrebet, dræbt og/eller bortført af Hamas i angrebet 7. oktober. Vi kender flere af deres familier, kærester og venner. Vi sørger over de dræbte og har bedt for de tilfangetagnes sikkerhed og for de berørte familier.

På trods af vores forskelligheder er vi i gruppen af underskrivere enige om at tage afstand fra de krigsforbrydelser, som den israelske stat lige nu begår mod den palæstinensiske civilbefolkning. Aldrig må et folks lidelse føre til mere lidelse. Aldrig, aldrig må civile blive mål i krig.

Forfølgelse, undertrykkelse og flugt er flettet ind i det jødiske folks historie – uanset vores familiers oprindelse. Ikke kun under Anden Verdenskrig, men gennem årtusinder før det. Vi er her alle, fordi nogle overlevede forsøg på udryddelse af vores folk. »Aldrig igen«, siger vi. Men vi siger det ikke kun for det jødiske folk. Aldrig igen skal noget folk frygte massive angreb på civile. Vi ønsker at bruge vores position i sikkerhed i Danmark til at advokere for, at den danske regering arbejder for, at civilbefolkninger beskyttes, og lige nu handler det i særdeleshed om palæstinensiske folks ret til liv og til sikkerhed.

Når vi læser, at den palæstinensiske befolkning i Gaza, et område på størrelse med den danske ø Mors, på en uge er blevet udsat for over 6.000 bombeangreb, at Læger Uden Grænser melder, at de er løbet tør for smertestillende og ikke har haft adgang til mere medicin, at befolkningen er uden adgang til rent vand, brændstof eller elektricitet, er det for os eksempler på, at Israel begår og har begået forbrydelser mod menneskeheden. Vi ser det som klare eksempler på kollektiv afstraffelse af den palæstinensiske befolkning over Hamas’ angreb. Den palæstinensiske befolkning er ikke Hamas. Kollektiv afstraffelse af civilbefolkninger er et alvorligt brud på Genève-konventionens regler for krigsførelse.

Vi er forargede og skamfulde over, at den danske regering ikke også fordømmer de israelske angreb på civile palæstinensere som krigsforbrydelser.

Vi skriver ud fra en følelse af afmagt, når vi ser videoerne strømme ud af Gaza på vores telefoner og i nyhederne. Vi skriver, fordi vi ikke kan forstå, at den danske regering, underskriver af Genève-konventionen og en del af FN, ikke tager klar og tydelig afstand fra den israelske regerings angreb, der i så høj grad har kostet civile palæstinensere livet. Vi skriver i håb om at se en øjeblikkelig dansk fordømmelse af den israelske stats krigsforbrydelser, og at Danmark appellerer til Israel om våbenhvile.

Vi understreger det fortsatte behov for at åbne og fastholde en humanitær korridor fra Egypten, evakuere civile og uden forbehold lade livreddende nødhjælp, mad, medicin, brændstof og rent drikkevand nå frem til den palæstinensiske civilbefolkning.

Underskrivere: Sarah Miller, Sara Nir, Elias Gozal, Maya Zoe Saadon, Zelma Feldman Lewerissa, Olivia Lincoln, Samuel Eliahu Saadon, Jonas Slotorub, Rebecca Nielsen, Carol Wersbe, Simon Noam Karlin, Maja Eskildsen, Leo Scheftelowitz., Nina Saadon, Thea Nielsen, Theo Heilmann, Noam Boaz Feldman Lewerissa, Rose Mink Rørdam, Lou Josef, Ella Mink Rørdam, Alma Scheftelowitz, Roserne Sonne, Esther Safir, Joshua Raymond, Noah Raymond og Daniella Maja Nahor.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater