Nyt nr. af Enhed og Kamp rammer ind i den aktuelle klassekamp

Fra forberedelse af OK24 med ”Spræng lønrammen” over dansk imperialismes placering i verden og i krigspolitikken, den danske og EU’s flygtninge -og migrantpolitik og til et nedslag i den danske kommunistiske bevægelses historie med opgøret med maoismen. Så vidt spænder en række spændende aktuelle oplæg fra APK’s sommerlejr i år, som bringes i dette nr. af APKs politiske og teoretiske magasin.

Du finder også indlæg i den internationale debat om udviklingen af klassekampen fra marxist-leninistiske partier i CIPOML, der har stor relevans for debatten herhjemme.

Den norske artikel fra Revolusjon ”Skønmalingen af russisk imperialisme og ”multipolarisme”” giver en grundig indsigt i, hvorfor Rusland må betegnes som en imperialistisk stormagt. Samtidig som artiklen ” At trække på erfaringer fra fortiden for at bygge fremtiden” fra det spanske PCE(ml), her midt i en tid hvor magthaverne sidestiller Putin og kommunisme, sætter fokus på vigtige erfaringer fra opbygningen af arbejderklassens første socialistiske stat i Sovjetunionen.

Fra Mexico og Brasilien får vi et indblik i sommerens store konference for kvinder i Latin Amerika og Caribien og nogle af de brændende kvindekamps spørgsmål omkring den stigende vold og tvungen migration for at overleve. Og fra Columbias marxist-leninistiske parti får du en grundig analyse af krisen, klassekampen, opsvinget i folkets kamp og partiets opgaver under den nuværende regering.

Som en reaktion på den svenske regerings manipulation og fravær af debat om NATO-medlemskab gik en lang række kunstnere sammen i ”Tegner oprøret mod NATO og Atomvåben”. Du kan se nogle af de mange bidrag her og selv klikke videre for at finde flere.

Hvis du har digitalt abonnement på Enhed og Kamp kan nu læse det nye nr. på ENHED og KAMP – Velkommen til det politiske magasin Enhed og Kamp. Har du abonnement på den trykte udgave er den vej.

Har du ikke fået tegnet eller fornyet dit abonnement kan du gøre dette på ENHED og KAMP – Velkommen til det politiske magasin Enhed og Kamp eller i en af vores bogbutikker, hvor du også kan købe det i løssalg.

God læselyst

Enhed og Kamp nr. 3 – august 2023
https://www.enhedogkamp.dk/enhed-og-kamp-nr-3-august-2023/

Enhed og Kamp nr. 3 – august 2023

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater