Formanden for Arbejderpartiet i Tyrkiet (EMEP), Selma Gürkan: Diktaturet har ikke sejret. Arbejderne har ingen anden mulighed end at stå sammen og kæmpe

Erdogan vandt søndag anden runde af præsidentvalget i Tyrkiet, efter en valgkamp med brutal undertrykkelse af sine modstandere. Selv kaldte han valget for en sejr for demokratiet, og for hele Tyrkiet. EMEP kalder til samling og styrkelsen af klassekampen, der er ingen andre veje for at sikre arbejderklassens krav.

Som en første reaktion på søndagens valgresultat skriver Formanden for Arbejderpartiet i Tyrkiet (EMEP), Selma Gürka:

  1. Erdoğan erklærede sin sejr baseret på et uklart valgresultat. Det har været en antidemokratisk valgproces, hvor alle former for undertrykkelse og ulighed har været fremherskende under enmandsstyret. Det er ingen sejr.
  2. Under disse omstændigheder er det ikke muligt at sige, at valgresultatet afspejler folkets demokratiske vilje. Selv om Erdoğan kom ud af stemmeboksen med numerisk overlegenhed, er resultatet ikke en politisk succes og sejr. Regeringen mister systematisk støtte i befolkningen.
  3. Erdoğan og Cumhur-alliancen (Folkealliancen) vil fortsætte med at gennemføre politikker, der yderligere forværrer arbejderklassens og befolkningens arbejds- og levevilkår. Mere fattigdom, arbejdsløshed og undertrykkelse venter folket i den kommende tid.
  4. Arbejdere har ingen anden mulighed end at forene sig og kæmpe for at opnå deres presserende økonomiske- og politiske krav. Enmandsvældet vil få en ende med den forenede kamp fra de arbejdende folkemasser, der samlet har styrken til at vælte det bestående.
  5. Det er klart, at vi ikke vil holde os tilbage, når vi ser på valgresultatet. Vi kan stoppe opbygningen af et reaktionært, fascistisk regime ved at øge kampen for arbejde, brød og frihed.

Læs også EMEPs udtalelse efter første valgrunde af præsidentvalget her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater