Frankrig: Vi fortsætter kampen mod Macrons pensionsreform

 

Penge til lønninger og pensioner, ikke til aktionærer og ikke til krig! I Frankrig fortsætter de demonstrationer og strejker, der har fået millioner på gaderne imod at hæve pensionsalderen. Og efter Macron og hans regering har valgt at køre reformen igennem uden et flertal i senatet ved hjælp af dekret, paragraf 49.3 i Frankrigs anti-demokratiske forfatning er vreden i befolkningen steget yderligere. 

Udtalelse fra PCOF, Arbejdernes Kommunistiske Parti, Frankrig

Et endnu mere beslutsomt Nej er svaret på Macrons kup med §49.3 og på at hæve pensionsalderen til 64 år.

Det er en politisk falliterklæring for Macron, premierminister Borne og hendes regering, at de d. 16. marts måtte tage paragraf 49.3 i brug for at få deres politik igennem.  

Endnu en gang ser vi, hvordan magtmidlerne i den antidemokratiske forfatning bruges til at gennemtvinge en pensionsreform, der er afvist af millioner af demonstranter, der har støtte bredt i arbejderklassen og befolkningen. 

Når Macron brugte § 49.3, er det helt sikkert, fordi han var bange for ikke at få stemmer nok fra højreorienterede parlamentsmedlemmer, der ville indføre så mange ændringsforslag, at de kunne hævde at reformen var ”deres”. 

Men disse politiske beregninger må ikke skjule, at denne fiasko først og fremmest er resultatet af måneders mobiliseringer af den stærke arbejder- og folkelige bevægelse, der er blevet styrket af strejker og aktioner, som har bragt millioner af arbejdere, mænd og kvinder på gaden. Af enheden mellem mænd og kvinder i arbejderklassen, enheden blandt de centrale fagforeninger omkring “Nej til 64 år”. 

Den 15. marts råbte hundredtusinder af demonstranter det igen over hele landet under den ottende dag med demonstrationer, med strejker, der ramte private virksomheder og offentlige tjenester, såsom energi (EDF, Engie, Enidis, GRFD…) 

I disse sektorer har de indrømmelser, som regeringen har givet til højrefløjen, sat spørgsmålstegn ved de gevinster, som er opnået med de særlige ordninger, og har forlænget det meget besværlige arbejde med flere år.

Afvisningen af denne reform stopper naturligvis ikke med Macrons og Bornes magtdemonstration. Vreden er tværtimod vokset, og afvisningen af pseudodemokratiet i statsinstitutionerne er ved at blive dybere.

Årsagerne til, at arbejdere, kvinder, unge og yngre mobiliserer sig mod denne reform, er endnu stærkere i dag. 

Med dette “lovlige” magtgreb viser Macron sig som det, han er: En kæmpende præsident i arbejdsgivernes, de riges og våbenhandlernes tjeneste. En præsident i tjeneste for det kapitalistiske system. Denne reform er lavet for de store aktionærer, de monopoler, der ønsker at kapre de milliarder, der er taget fra pensionisterne, samt de milliarder, der er taget fra de arbejdsløse og fra udbytningen af arbejderne, ved at lade dem arbejde længere, ved at sænke lønningerne, ved at skære ned på ressourcerne til den offentlige sektor. 

Vi opfordrer til at fortsætte denne kamp i enhed og beslutsomhed ved at deltage i og støtte strejkerne, ved at deltage i solidaritetsinitiativer, ved at deltage i demonstrationer og den næste strejke- og demonstrationsdag den 23. marts med vores paroler 

Penge til lønninger og pensioner – ikke til aktionærer og ikke til krig! 

Kapitalisme knuser liv – nej til to år ekstra!

PCOF, Arbejdernes Kommunistiske Parti, Frankrig
16. marts 2023

www.pcof.net


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater