64.500 fattige børn skal gøres synlige: Kom med i Næstehjælpernes hjerteaktion for reformramte børn

KLIP ET HJERTE OG SÆT FOKUS PÅ ET BARN I FATTIGDOM
Pressemeddelelse fra Næstehjælperne

Antallet af børn der lever i fattigdom er stærkt stigende. 64.500 børn i Danmark lever nu i fattigdom ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

At leve i fattigdom selv i kortere tid, kan have store konsekvenser for børns trivsel. Derfor sætter Næstehjælperne nu fokus på Danmarks fattige børn med en storstilet aktion, hvor hvert barn får et hjerte.

Alle hjerterne skal klippes og limes på pinde og derfor afholder Næstehjælperne et klippeevent den 12. januar 2019 kl. 10.00-16.00

i Mellemfolkeligt Samvirkes lokaler på Fælledvej 12, 2200 København N, hvor aktivister i alle aldre kan være med.

I Næstehjælperne ser vi med stor bekymring hvordan børn i reformramte familier lider under at leve i fattigdom. Et børneliv hvor de voksnes bekymringer også bliver børnenes bekymringer og hvor fødselsdage, jul, lejrtur, fritidsaktiviteter ikke længere er en mulighed. Fattigdom handler nemlig ikke kun om ikke at kunne købe ting, det handler også om at blive afskåret fra sociale fællesskaber og ikke at kunne deltage på lige fod med kammeraterne.

Næstehjælperne vil i 2019 lave en stor aktion, hvor hvert af de 64.500 fattige børn i Danmark får et hjerte – disse hjerter vil blive opsat i et samlet kæmpe hjerte et sted i København.

At afskaffe fattigdom for børn i Danmark og deres familier kræver politisk velvilje og en human og ligeværdig fordelingspolitik – noget der bør ligge meget højt på den politiske dagsorden. Hver lille hjerte repræsenterer nemlig et hjerte i kød og blod, et barn, et menneske med et rigtig liv, som kan og skal blive meget bedre.

Den 12. januar kl.10.00 åbner vi dørene til aktivistværkstedet, og her vil aktivister i alle aldre kunne klippe hjerter til aktionen – og vi har brug for at vise hvor mange, vi er. At vi er mange, der vil noget andet en fattigdom for børn og voksne, og at vi er mange, der vil en ligeværdig og glædesfyldt hverdag for alle børn. Selvom mange Næstehjælpere selv lever under trange kår eller ikke kan gå i store demonstrationer, så kan vi stadig sætte os igennem – sammen er vi stærkere! Så mød op den 12. januar klokken 10.00, så klipper vi hjerter til Danmarks fattigste børn.

Næstehjælperne er et landsdækkende netværk, hvor hjælp og protest går hånd i hånd. På baggrund af regeringens vedtagelse af fattigdomsreformerne i 2016, hvor kontanthjælpsloft, 225-timers reglen og integrationsydelsen, dannedes Næstehjælperne, og hver dag hjælper mennesker i Danmark hinanden med at skaffe mad, tøj og andre fornødenheder til de, der er ramt af reformerne.

Link til begivenhedsinvitation:

Næstehjælperne 64.500 hjerter til reformramte børn

Kontaktperson: Linda Villadsen, mobil 26374804

 

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 8. januar 2019

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater