Styrk internationalismen – styrk CIPOML

Fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APKs, 10. kongres sender vi vores varmeste revolutionære hilsner til alle partier og organisationer i Den Internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer, CIPOML. Konferencens og dens medlemmers revolutionære arbejde og utrættelige kamp er en stor inspiration for APK. At være en del af den internationale marxistisk-leninistiske bevægelse er af afgørende betydning og en styrke for APKs arbejde.

I år er det 30 år siden, CIPOML blev stiftet. Det har været 30 år med imperialismens skærpede kriser og imperialismens endeløse ødelæggende overfald på land efter land. I samme periode har der også været nye fremskridt, hvor folkelige masseprotester har væltet regeringer. Vi ser på alle kontinenter, at de afgørende brikker for nye socialistiske revolutioner modnes i kampen. Ikke mindst er det gang på gang blevet bekræftet, hvor afgørende arbejderklassens kommunistiske partier, og den internationale marxistisk-leninistisk bevægelse er for succes i klassekampen.

I hele denne periode, gennem alle kampe, har CIPOML holdt marxismens-leninismens fane højt. CIPOML har tilskyndet til revolutionær optimisme og har fremmet arbejderklassens ledende rolle i klassekampen – principielt, teoretisk, ideologisk og i konkret kamp mod al imperialisme.

Reformisternes sande ansigt har vist sig igen og igen, hvor de har stemt for krigsbevillinger, angreb på demokratiet og på arbejderklassens vundne rettigheder. Det er kun partierne i CIPOML, der helt principielt har forsvaret Lenins linje. Gennem alle kampe har CIPOML vist sit værd, og gennem hele sin levetid har organisationen været en uvurderlig støtte for arbejderklassens sag.

Samtidig har CIPOML også formået at tage vigtige skridt til at styrke enheden i bevægelsen gennem at tage diskussioner om fælles grunddokumenter, partierne har tilsluttet sig. For APK har både de politiske dokumenter og den tætte enhed i bevægelsen været en støtte til udviklingen af vores arbejde i Danmark for at opbygge et kommunistisk parti og styrke arbejderklassens kamp for at befri sig fra imperialismens udbytning og undertrykkelse – for en socialistisk revolution.

APK blev optaget som medlem ved sin stiftelse i år 2000. Siden har vi som parti deltaget i CIPOML’s fælles initiativer og bidraget til diskussioner, udviklingen af politik og organisering af møder og konferencer. Det har understøttet og styrket internationalismen i vores arbejde og vores arbejde i den danske arbejderklasse.

Gennem CIPOML’s internationale magasin Unity & Struggle formidles hårdt tilkæmpede erfaringer fra revolutionens aktuelle opgaver med bidrag fra alle partier i konferencen. Det er med til at vise marxismens-leninismens anvendelse, både i de aktuelle og de historiske erfaringer fra arbejderklassens og befolkningernes kampe fra alle verdens hjørner.

Det er en vigtig opgave for APK at formidle partiernes og CIPOML’s udtalelser og artikler videre til den danske arbejderklasse. Vi vil arbejde for at styrke udbredelsen af Unity & Struggle, på dansk ”Enhed og Kamp”, blandt klassebevidste arbejdere, og revolutionære unge.

Det er meget store opgaver, der står foran os. De danske magthavere har støttet hver eneste krig, som USA og EU har kastet verden ud i, og er parate til at gøre Europa, herunder Danmark, Grønland og Færøerne, til en krigsskueplads i en ny imperialistisk verdenskrig. APK’s 10. kongres har som en af sine opgaver vedtaget et program for kommunisternes opgaver i at rejse kampen mod imperialistisk krig og al imperialisme.

Imperialismens krigstrommer forsøger at overdøve og knuse enhver modstand. CIPOML står med både en retning og et håb for en fremtid uden imperialistisk krig og udbytning. Det er klassekampens og den socialistiske revolutions vej, marxismens-leninismens vej.

APK vil som markering af 30-året for CIPOML samle og udgive grunddokumenter fra CIPOML på dansk.

APK’s 10. kongres hilser partier og organisationer i Konferencen af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML.

Længe leve den proletariske internationalisme.

Længe leve CIPOML!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater