International hilsen fra Kommunistisk Platform – marxister-leninister, Norge

International hilsen til Arbejderpartiet Kommunisterne (APK)

Kære kammerater og delegerede til APK’s 10. kongres.

Blytunge skyer hænger over den kapitalistiske og imperialistiske verden. Det er en verden, der er plaget af kriser, krige, naturødelæggelse og flygtningestrømme. Det er en verden, hvor rigdommen er enorm, mens arbejderklassen og folket bliver stadig fattigere. Det er en verden, hvor fascismen igen er i offensiven i forskellige afskygninger, især i Europa.

Det zionistiske folkemord i Palæstina kan næppe sammenlignes med noget andet end nazisternes fordrivelse af mennesker og udryddelse af jøder. Israels hærgen fortsætter ustraffet, fordi den zionistiske stat støttes af den vestlige imperialismes såkaldte demokratier.

Den russiske invasion af Ukraine har fået karakter af en krig mellem to imperialistiske blokke, da NATO bliver mere direkte involveret for hver dag, der går. Både i de krigsførende stater og i alle de lande, der bidrager til krigen ved at levere våben, er det arbejderklassen og befolkningen som helhed, der betaler regningen i form af krigsbudgetter, dyr tid og angreb på vores rettigheder.

Krigen er blevet udnyttet af USA til at tvinge Europa til underkastelse og massiv militær oprustning. I løbet af bare to år er Norden blevet forvandlet fra et relativt fredeligt sted til et træningsscenarie for det, der kan blive en ny verdenskrig. Gennem svensk og finsk NATO-medlemskab og baseaftaler i hele Norden har de nordiske regeringer givet afkald på deres suverænitet og givet USA grønt lys til at hærge vores lande og bruge dem som opmarchområde. Samtidig vedtages en række nye love om overvågning og censur, og der forberedes en fremtidig undtagelsestilstand.

Denne alvorlige situation lægger et stort ansvar på kommunisterne for at mobilisere arbejderklassen til kamp mod krigen og krigsforberedelserne. Hovedfjenden er vores eget borgerskab, som ønsker at sikre sine imperialistiske interesser gennem NATO og USA. Samtidig må vi afvise illusioner om, at Rusland eller Kina er »venligere« imperialistiske magter. Der er ikke noget, der hedder venlig eller fredelig imperialisme. Imperialisme er reaktion over hele linjen!

Derfor skal der også føres en ideologisk kamp; ikke kun i forhold til den åbent borgerlige propaganda, men også mod de utallige reformistiske og revisionistiske »ideer«, der skaber forvirring og splittelse på den etablerede venstrefløj. Disse tendenser forsøger at camouflere deres forsøg på at underordne klassekampen og arbejderklassens interesser bag den ene eller den anden imperialistiske alliances faner.

Norge og Danmark har meget til fælles. KPml står over for mange af de samme politiske udfordringer som APK. Vi har lært meget af APK gennem vores nyttige erfaringsudveksling og internationalistiske samarbejde.

I det aktive solidaritetsarbejde med palæstinenserne, i antikrigsbevægelsen, i modstanden mod EU og i forsvaret for velfærd og levevilkår for arbejderklassen i Danmark spiller APK en betydelig og respekteret rolle. Den politiske indflydelse er langt større, end partiets størrelse antyder. Den konsekvente marxistisk-leninistiske kurs og aktivisme bliver bemærket, også uden for Danmark.

Med ønsket om en vellykket kongres og nye succeser i kampen mod kapitalistisk krise og krig, for revolution og socialisme!

September 2024
Kommunistisk Platform – marxister-leninister


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater