Israelsk terrorangreb i Libanon

Tusindvis af libanesere er blevet såret og snesevis dræbt i de seneste dages israelske massedrab. Eksplosionerne i personsøgere rundt i Libanon kom få timer efter Israel har sat nye mål for at udvide sin aggressionskrig mod nord.

Billedet stammer fra et overvågningskamera

En af de største terroroperationer som den israelske efterretningstjeneste Mossad har gennemført fandt sted i Libanon tirsdag og onsdag, hvor personsøgere som folk bar på sig, blev sat til at eksplodere samtidig flere steder i landet. Mere end 3.000 mennesker er blevet såret og 26 meldes dræbt, heraf 2 børn. 

Danske medier og politikere præsenterer det som et beklageligt men retfærdigt angreb på Hizbollah medlemmer og en videreførelse af Israels såkaldte ”selvforsvar”. Men det er et angreb udført mod et land og hele dets befolkning endnu en gang under dække ”krig mod terror”. 

Hvad ved vi om terroroperationerne 

Eksplosionerne begyndte omkring kl. 15.30 lokal tid tirsdag eftermiddag i det sydlige Beirut og flere andre dele af Libanon. Øjenvidner og kilder, der har talt med internationale medier, rapporterede, at eksplosionerne fandt sted, efter at en besked blev modtaget på personsøgere. Det blev bemærket, at enhederne bippede i et par sekunder, før de eksploderede, og eksplosionerne opstod, da brugerne samlede enhederne op og bragte dem tæt på deres ansigter for at læse beskeden. 

Billeder på de sociale medier viser, at ofrene befandt sig i offentlige og overfyldte områder som forretninger og markeder, da enhederne eksploderede, og at andre civile, kvinder og børn, som var i nærheden, også blev ramt. Ud over dem, der mistede livet som følge af angrebet, blev mange mennesker handicappede og alvorligt traumatiserede.

Kort efter strømmede ofrene ind på de i forvejen overfyldte hospitaler, hvor atter nye sårede kom til efter onsdagens eksplosioner. Som følge af eksplosionerne udbrød brande i private hjem, lokale virksomheder og køretøjer.

Forud for onsdagens eksplosioner blev et ubemandet luftfartøj, der formodes at tilhøre Israel, observeret flyve over stedet for begravelsen af Hizbollah-medlemmer, der blev dræbt i gårsdagens personsøgereksplosion i Dahiyeh-kvarteret syd for hovedstaden Beirut.

Forberedt af Mossad

Terrorangreb i et sådan masseomfang bærer den israelske efterretningstjeneste klare stempel og kræver en organisation med den slags midler bag sig. USA hævder, at de kendte til at Israel ville gennemføre et angreb i Libanon, men at de ”glemte at spørge” om hvad det konkret gik ud på. Så derfor vidste de ikke noget!!!!!

Ifølge en højtstående libanesisk sikkerhedskilde bestilte Hizbollah 5.000 personsøgere fra det taiwanske firma Gold Apollo, som blev bragt ind i landet tidligere i år. Firmaet fralægger sig ethvert ansvar og hævder, at personsøgerne, der blev brugt i eksplosionen, blev fremstillet af et firma i Ungarn, der har rettighederne til at bruge det firmas mærke.

Ifølge libanesiske kilder blev enhederne modificeret af den israelske efterretningstjeneste på “produktionsniveau” enten på produktionsfabrikken eller taget ud under transport. Mossad injicerede et kort med et eksplosivt stof i enheden, som modtog en kode. En krypteret besked blev sendt til dem, samtidig med at sprængstofferne blev aktiveret. Terrorangrebet har været nøje planlagt i månedsvis. 

Ifølge WALLA (israelsk nyhedshjemmeside) udførte den israelske hær samtidig luft- og artilleribombardementer af militær infrastruktur og raketkastere, der tilhører Hizbollah i det sydlige Libanon.

Terrorangrebene er endnu en krigsforbrydelse og en farlig optrapning af Israels krig i Palæstina og Mellemøsten. Den danske regering og Folketing er medskyldig i dette, så længe den forsætter sin støtte og opbakning til det zionistiske apartheid Israel.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater