Tale ved åbningen af APKs bogbutik på Frederikssundsvej

Velkomsttale af Berivan Tekin Jones ved åbning af APKs nye bogbutik i København

Hej allesammen!

Fantastisk at se jer alle her i dag.

Vi har glædet os rigtig meget til åbningen af APK’s nye bogbutik, for vi ved at butikken her kommer til at danne et solidt fundament for en masse gode møder, vigtigt solidaritetsarbejde og videre opbygning af et stærkt kommunistisk parti. Vi ønsker, at stedet her bliver samlingspunktet for en masse kammerater og sympatisører. En varm stue (rigtig varm idag fx), hvor man altid er velkommen til at komme og få en kop kaffe og en god diskussion om den aktuelle politiske situation i verden og hvad der ellers rør sig.

Vi kommer til at sidde i sofaen her med ligesindede mennesker, og dele vores dybe frustration over det pågående folkemord i Palæstina, hvor mindst 40 tusinde mennesker, heraf næsten halvdelen børn, er dræbt på lige knap 11 måneder. Her skal vi planlægge, hvordan vi skal blotte vores hykleriske regering og dets allieredes krigsliderlighed, for de vestlige medier gør det ikke. Mod en regering som støtter et racistisk zionistisk land, der har brudt samtlige internationale love, konventioner og menneskerettigheder, skal vi planlægge demonstrationer, gadeaktioner, boykot kampagner m.m for at styrke solidariteten for et frit Palæstina. (selvom kritik af Israel nu gøres strafbart)

Vi kommer helt sikkert også til at sidde her over ved bordet og tale om, hvad vores opgaver som marxist-leninister er i kampen mod imperialistmagternes krig, NATO og oprustningen af Europa. En af vores opgaver er at formidle en klar analyse af, hvorfor krigene opstår, hvad der er i magthavernes og borgerskabets og hvad der er i arbejderklassens og folkenes interesse. Vi må klarlægge konsekvenserne af krigene, hvordan udnyttelse af vores arbejdskraft og udsultningen af vores såkaldte velfærd finansierer dem. Pointere hvorfor det er så absurd en behandling flygtninge får (de brune), når man er direkte skyld i, at deres hjem og liv er ødelagt.

Det bliver også her vi vil holde møder om svækkelsen og privatiseringen af sundhedsvæsenet og rekrutteringsproblemet i sundheds- og omsorgssektoren. Milliarder og atter milliarder til krig, mens arbejdernes, de ældres og ungdommens levevilkår forringes. Det kan ikke accepteres.

Arh, men jeg kunne blive ved om alt det vi kan her. Men i ved jo det hele allerede. Det jeg egentlig bare prøver at sige er:

Rigtig hjertelig velkommen og hvor er det bare dejligt, at vi nu igen har en butik, hvor vi kan samles og organiseres mod kapitalisme, mod imperialisme, mod krig, mod racisme  – for arbejderklassens herredømme, for frihed til de undertrykte folk i hele verden, for retten til liv… Det er sku herligt.

Læs også reportagen
Reception i APKs nye bogbutik – En flot start på butikkens revolutionære liv


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater