Reception i APKs nye bogbutik – En flot start på butikkens revolutionære liv

Indbydende, åben og lys var ord der gik igen ved receptionen for APKs nye butik på Frederikssundsvej. – Vi har glædet os rigtig meget til åbningen af APK’s nye bogbutik, for vi ved at butikken her kommer til at danne et solidt fundament for en masse gode møder, vigtigt solidaritetsarbejde og videre opbygning af et stærkt kommunistisk parti, lød det i åbningstalen. Butikkens næste arrangement vil være et fyraftensmøde torsdag d. 19. september med overskriften: Kampen mod Israels folkemord – om Palæstinas fremtid. Se program i artiklen.


Det hyggelige sofahjørne ved vinduet blev straks taget i brug – ligesom reolen med marxist-leninistiske pjecer og bøger var populær.

En del naboer kom forbi, nogle stak blot hovedet ind og sagde velkommen, andre blev siddende, butikkens overbo fik et rødt flag, som han ville hænge ud af vinduet – for man på afstand kunne se, det var her det foregik, som han sagde. Mange af de unge DKU-ere var med og mange andre af butikkens og APKs venner.

Berivan Tekin Jones holdt en velkomsttale, som vakte stor lydhørhed og begejstring.


Hun ønskede velkommen og indledte med:

– Vi har glædet os rigtig meget til åbningen af APK’s nye bogbutik, for vi ved at butikken her kommer til at danne et solidt fundament for en masse gode møder, vigtigt solidaritetsarbejde og videre opbygning af et stærkt kommunistisk parti. Vi ønsker, at stedet her bliver samlingspunktet for en masse kammerater og sympatisører. En varm stue (rigtig varm i dag!), hvor man altid er velkommen til at komme og få en kop kaffe og en god diskussion om den aktuelle politiske situation i verden og hvad der ellers rør sig.

Efter at komme ind på kampen mod imperialismen og mod Israels folkemord sagde Berivan:

– Det bliver også her vi vil holde møder om svækkelsen og privatiseringen af sundhedsvæsenet og rekrutteringsproblemet i sundheds- og omsorgssektoren. Milliarder og atter milliarder kroner går til krig, mens arbejdernes, de ældres og ungdommens levevilkår forringes. Det kan ikke accepteres!
Tale ved åbningen af APKs bogbutik på Frederikssundsvej

Så var det tid til musik.

Kristian Svendsen, som også er fredsvagt og kom lige fra Fredsvagtens aktion på Slotspladsen, havde sammensat et forrygende program, som meget hurtigt fik gæsterne til at synge med, det har må kunne høres langt ned ad gaden.

Så det blev en rigtig åbningsfest.

Der blev også givet gaver! Vi havde ønsket os pengebeløb i stedet for planter, og det gav mange bidrag, også fra folk, som ikke selv havde kunnet komme.

Diskussion og snak fyldte rummene, i baglokalet sad folk, forlokalet var propfyldt og en gruppe satte sig på et tidspunkt ude på fortovet.

Dagen var en flot start på butikkens revolutionære liv.

Kom til fyraftensmøde torsdag den 19. september kl.16.30

Kampen mod Israels folkemord – og om Palæstinas fremtid.

Oplæg til diskussion af:
Marie Herget Christensen, Arbejderpartiet Kommunisterne

Hussein Al-Hussein, Palestinian Assembly og Boykot Israel

Vilma, skoleelev

Skriv til info@oktobernet.dk hvis du vil have besked om kommende arrangementer.

Åbningstiderne i butikken efter den 5. september

Mandag 13.30-17.30 (kun i LIGE uger)

Tirsdag 11- 17.30

Torsdag 11- 17.30

Første lørdag i hver måned kl. 11-14 fra oktober

Frederikssundvej 116 B

APK, København info@oktobernet.dk


 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater