Vi fordømmer den nye militære intervention i Haiti

En bataljon på 400 kenyanske betjente ankom til Haiti den 25. juni for at påbegynde den multinationale sikkerhedsstøttemission (MMSS), sammensat og finansieret af Washington.

Vi fordømmer den nye militære intervention i Haiti.

Solidaritet mellem den Dominikanske Republik og Haiti

Af Kommunistisk Arbejderparti, PCT, Den Dominikanske Republik

Efter 220 år som ufri nation og den fortsatte kolonialistiske aggression mod landet befinder Haiti, den første sorte og uafhængige republik i verden, den, der oprejste den sorte værdighed, sig nu i en situation, hvor kolonialisterne går efter at ødelægge det, de går efter den totale overtagelse af Boukmans, Cecile Fatimans, Toussaint Louvertures og Jean Jacques Dessalines’ hjemland.

På grundlag af principperne om folkenes selvbestemmelse kræver vi, at de udenlandske støvler forlader Haitis jord, og at det amerikanske imperium stopper smuglingen af våben og ammunition til de paramilitære grupper. Våben, som afgår fra havne i Miami. Som FN påviste i sin rapport “Criminal Markets in Haiti /2023”. Her står der, at “stadig mere sofistikerede og højkalibrede skydevåben og ammunition bliver smuglet ind i Haiti midt i en hidtil uset og hurtigt forværret usikkerhedssituation”.

Rapporten specificerer, at smuglingen af containere med våben og ammunition hovedsageligt kommer fra store centre som Miami-Dade og Port Everglade i USA. Alt dette krigsmateriale sendes til Haiti via nabohavne som Freeport (Bahamas), Kingston (Jamaica), Manzanillo (Panama) og Colon (Panama)”, herunder også nogle havne i Den Dominikanske Republik. Det er værd at minde om og fremhæve stemmen fra den sociale og politiske bevægelse i Haiti, som i forbindelse med udstationeringen af det første kontingent på 400 kenyanske politifolk i Port-au-Prince siger: “Det er ikke en multinational sikkerhedsstøttemission, men en militær intervention med sorte ansigter.

At de paramilitære bander er skabt af den “kolonialistiske faktiske magt” i kombination med de økonomiske magtsektorer i Haiti, og at den grusomme paramilitære vold aldrig har været rettet mod disse magtsektorer, deres virksomheder og deres eksklusive boligområder, som de gjorde i de folkelige kvarterer.

At paramilitære bander er et instrument til at skabe vold, kaos, ødelæggelse, seksuel vold, fordrivelse, hungersnød, mangel og total uro, død, hvor ligene ligger i gaderne, indtil de bliver spist af hunde. Dette er folkedrab. De kriminelles angreb er så brutale, at de ikke har haft noget imod at brænde vigtige biblioteker, mange billedkunstneres livsværk, brænde hospitaler, pulverisere fagforeningers og sociale organisationers lokaler og praktisk talt lamme den frie bevægelighed i byen Port-au-Prince. Desuden har de til hensigt at sprede dette kaos til hele landet.

At interventionen med “sort” militær fra Kenya, ikke med marineinfanteriet, som er der, fordi de forberedte betingelserne for interventionen”, er en maske. En virkelighed, der minder os om den martinikanske antikolonialist Frantz Fanon og hans værk “Black skin, white masks”. Vi opfordrer derfor de grupper, der udgør den sociale og revolutionære bevægelse i verden, til at finde frem til dem, der står bag denne “sorte” og lejesoldatagtige maske, som er medskyldige i et kolonialistisk projekt om at kontrollere ikke bare Haiti, men også de to lande, der bor på øen Babeque, og dermed være i stand til at udvide deres geostrategiske indflydelse i det store Caribien.

Dette nye neokolonialistiske angreb vil, ligesom MINUSTAH-besættelsen, ikke bringe løsninger til det haitianske folk, snarere tværtimod. Det vil forværre deres situation, herunder uvidenheden om den haitianske kultur, om deres episteme, eftersom de satser på deres undergang som et frit folk. Haitianske organisationer fordømmer, at den militære intervention endda omfattede evangeliske præster.

Vi kræver, at den dominikanske regering gennemfører grundige undersøgelser for at finde medlemmer af den organiserede kriminalitet, som smugler våben og ammunition til Haiti.

Vi kræver også, at regeringen ikke tillader kenyansk militær at være til stede i grænseområdet, som Minustah-militæret gjorde.

Lad det kenyanske militær vide, at her i Den Dominikanske Republik, hvor den bevæbnede præsident Francisco Alberto Caamaño og den haitiansk/dominikanske digter Jacques Viau Renaud, der deltog i revolutionen i 1965, bor, ER de IKKE FRIE.

Længe leve det frie og suveræne haitianske folk!

Udenlandske støvler væk fra Haitis jord!

Dominikansk solidaritet med Haiti

Oversat fra La Lucha, juli 2024

Læs også

USA bag ny intervention i Haiti

Haiti: Den sociale og politiske krise bliver dybere


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater