Styrk solidariteten – for et frit Palæstina! Der findes ingen sikre zoner så længe der eksisterer en zionistisk apartheid stat

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Israel har i over et halvt år fortsat folkemordet i Gaza, mens hverken USA, Mellemøstens oliesheiker, den danske regering eller EU har standset våbensalg eller handelen med det zionistiske regime. Men der er et stigende internationalt pres på de imperialistiske krigsforbrydere, og voksende støtte bag Palæstinensernes kamp for et Frit Palæstina.

APK vil ikke være tavse vidner mens den israelske besættelsesmagt begår folkemord. APK fordømmer den danske regering, der holder hånden over Israel, mens den forsøger at kriminalisere solidaritetsbevægelsen. Vi fordømmer den danske regerings meddelagtighed i Israels forbrydelser mod menneskeheden. Vi kræver at regeringen øjeblikkelig stopper al dansk handel og forbindelse med Israel.

De seneste uger har Spanien, Norge og Irland anerkendt staten Palæstina, Den Internationale Straffedomstol ICC’s anklager har udstedt arrestordrer mod den Israelske regeringsleder Netanyahu for folkedrab, og Den Internationale Domstol har krævet et øjeblikkeligt stop for den israelske aggressionskrig mod Rafah. Det er en klar sejr for det palæstinensiske folk og deres modstandsbevægelses standhaftighed, at flere lande nu anerkender deres legitime nationale rettigheder.

I Gaza går der ikke en time, uden at en ny forbrydelse rammer ubevæbnede civile. De seneste er sket i Rafah, hvor Israel angreb telte, der husede fordrevne mennesker der havde søgt ly ved FN’s flygtningehjælp UNRWA, og dræbte hundredvis, de fleste kvinder og børn.

Angrebet på de interimistiske telte var rettet mod palæstinensere der var fordrevet til et område som den israelske besættelsesmagt påstod var en ”sikker zone”. Angrebet kom få timer efter Den Internationale Domstol krævede at Israel øjeblikkeligt indstillede alle sine krigs- og aggressionshandlinger i Rafah. Denne åbenlyse foragt for palæstinenseres liv, og verdenssamfundet, er symptomatisk for den zionistiske apartheid stat.

USA’s afvisning af Den Internationale Domstol og ICC’s beslutninger, sammen med de fortsatte leveringer af våben, ammunition og bomber til besættelseshæren, afslører deres meddelagtighed i forbrydelser mod menneskeheden og udstiller deres hykleri.

Israels folkemord kunne ikke fortsætte et minut uden USA’s våbenstøtte og partnerskab. USA og deres allierede forhindrer samtidig at Palæstina anerkendes og får international legitimitet og beskyttelse i FN’s sikkerhedsråd.

Det viser at Palæstinas folk ikke kun står overfor den Israelske besættelsesmagt, de kæmper mod verdens stærkeste imperialistiske magters interesser, og USA’s militære og økonomiske dominans i regionen. Kun det palæstinensiske folks mod, udholdenhed, og væbnede modstand for et frit Palæstina, har forhindret Israel i at udslette deres historie og identitet.

Frit Palæstina! 

29. maj 2024


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater