Håndslag – Tidsskriftet mod fascisme og krig – Nyt nummer

Det antifascistiske tidsskrift Håndslag har netop udsendt et nyt nummer. Som altid indeholder bladet artikler om modstandsbevægelsen erfaringer og kamp, ligesom bladet behandler kampen mod krigen og den antifascistiske kamp i dag.

‘Ikke i vores navn’ er titlen på lederen i bladet, som er Håndslags 1. maj tale på Den Røde Plads i Fælledparken. Den fremhæver nødvendigheden af at engagere sig i kampen mod imperialismen og for fred. Zionisternes folkemord, der foregår lige for øjnene af os må stoppes, men understøttes åbenlyst af USA og NATO-landene, herunder Danmark. Våbenleverancerne og anden militær støtte til Israel fortsætter ufortøvet. Heroverfor står den internationale solidaritetsbevægelse med palæstinenserne, der dagligt markerer sig verden over har udviklet sig til et mægtigt værn for Palæstina. Her vises der en styrke – der i solidaritet med palæstinensernes egen kamp – kan få jorden til at ryste under magthaverne.

Hvad der nok vil overraske nogen, så har Zionist-Israel siden 1948 bevæbnet og støttet fascister over hele verden. De har støttet mange af verdens mest brutale diktaturer og bidraget til undertrykkelsen af demokrati og folkelige bevægelser over hele kloden. Mange af disse alliancer handlede tydeligvis om mere end bare penge; de handlede om at fremme det vestlige USA-ledede projekt om global dominans. I den forstand har Israel i de sidste 70 år været mere end blot en udpost for vestlig imperialisme i Mellemøsten, det har været en verdensomspændende agent for vestlig imperialisme.

Dette kan du læses om i bladet i en gennemgang af Antony Loewensteins bog ‘The Palestine Laboratory’.

I en beretning om forfølgelse og modstand i Flensborg 1933-1945 – de mørke år med nazismen ved magten – vises hvordan den gradvis opbyggedes ved udstrakt terror mod modstanderne. Det skete ikke over en nat, men ved gradvis at systematisere undertrykkelsen. Den viser derfor klart, at det tyske folk selv var nazismens første offer.

Og i en tid som nu, hvor højrepopulismen marcherer i så mange lande verden over, og hvor fascister sidder med ved ministerbordene må ethvert antidemokratisk tiltag, racisme og krigsophidselse mødes med afvisning og modstand.

Når der nu i disse måneder føres amerikanske våben gennem havnene i Århus og Esbjerg, og hvor dele af Roskilde afspærres af samme grund, så må nogen råbe op og sige fra. USA er lovet fri adgang af regeringen til militær tilstedeværelse og lægger planer for at bruge Danmark som base i en kommende NATO-krig. Gennem hele foråret er amerikansk tilstedeværelse herhjemme eskaleret, krigsopbygningen er helt konkret og Danmark er dybt involveret i krigsforberedelser og bliver et centralt krigsmål, hvis konfrontationen mellem stormagterne fører til krig. Vi må sige NEJ til at være kanonføde, NEJ til USA’s og NATO’s krige og krigsforberedelser.

Det og meget mere kan læses i Håndslag 2/2024.

Håndslag, der nu er udkommet i 39 år har også en hjemmeside, der er værd at besøge. Her kan bl.a. gamle numre af Håndslag læses i pdf-format. Gamle numre! For det nyeste, der netop at kommet på gaden, må man vente til august med at læse, med mindre man er abonnent på bladet eller køber det i en af Oktobers Bogbutikker.

Bladet er bestemt værd at få fat i allerede nu!

Håndslag hjemmeside – Læs her

Tegn abonnement på Håndslag 4 numre årligt 150,- kr. her eller skriv til Håndslag mail: haandslag@gmail.com. I løssalg er prisen for bladet 30,- kr.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater