APK 1. MAJ 2024: FÆLLES FRONT MOD IMPERIALISMEN – FOR SOCIALISME

FÆLLES FRONT MOD IMPERIALISMEN – FOR SOCIALISME

VI SIGER NEJ TIL DEN DANSKE REGERINGS KRIGSOPRUSTNING OG NEJ TIL DELTAGELSE I IMPERIALISMENS KRIGE

IKKE EN KVINDE, IKKE EN MAND, IKKE EN KRONE TIL IMPERIALISTISK KRIG OG OPRUSTNING!

Program for APK’s 1. maj arrangementer: Se nederst i artiklen

Til kamp mod

  • de danske krigsmonopolernes oprustning og profit på krig
  • den danske regerings asociale krise-og krigspolitik
  • fagtoppens klassesamarbejde med arbejdsgiverne

Vi kræver

  • Krigsmilliarderne skal bruges til sociale forbedringer
  • Vi kræver højere løn og et løft af sociale ydelser
  • 30 timers arbejdsuge med fuld lønkompensation
  • Genoprettelse af den smadrede natur

Danmark ud af monopolernes EU og imperialismens Nato

Stop folkemordet mod det palæstinensiske folk – Frit Palæstina!

For arbejderklassens internationalisme og international solidaritet!

Forandringens vinde mærkes tydeligere og tydeligere, de melder om en gryende revolutionær bevidsthed. De fortæller om en ungdom med mod og vilje til at protestere, der er begyndt at sige åbent fra overfor regeringens fortsatte støtte til Israels folkemord på Palæstinas befolkning. De fortæller om den verdensomspændende folkelige masseprotest, der fylder gaderne uge efter uge, imod stormagternes destruktive imperialistiske politik. Mange steder ser vi statsmagtens stadig mere voldelige, og desperate undertrykkelse af det spirende oprør.

Det er udtryk for at den gamle imperialistiske verdensorden er døende, samtidig med at stormagternes hykleri og råddenskab er afsløret. Den revolutionære bevidsthed viser vejen, men kun den samlede kraft med arbejderklassen i spidsen, sammen med ungdommen og verdens undertrykte kan standse imperialismens krigsmagere. Og samtidig sætte en helt ny dagsorden, imod alle imperialister og deres alliancer, for en verden der bygger på retfærdighed og fred, baseret på vores fælles menneskelighed. Derfor siger Arbejderpartiet Kommunisterne 1. maj: FÆLLES FRONT MOD IMPERIALISMEN – FOR SOCIALISME.

I Danmark må denne front først og fremmest rette sig imod den danske regering og det store flertal i Folketinget, der har tromlet øgede bevillinger igennem til militæroprustning og er klar til at tvinge ungdommen i uniformen, så de kan blive sendt som kanonføde til imperialistiske krige. Og den må rette sig imod amerikanske baser i Danmark og Norden. Stormagterne skal ikke bruge Danmark til at føre deres krige.

En fælles front må også rette sig imod medlemskab af EU. Unionen har åbent erklæret et skifte til krigsøkonomi, hvilket betyder at EU optager kæmpe lån på medlemsstaternes vegne til at polstre våbenindustrien. Og den må rette sig mod medlemskab af NATO-alliancen, der er USA-imperialismens vigtigste militære sammenslutning.

Krigsmilliarderne skal bruges til sociale forbedringer

Mens milliarderne går til våbenindustrien, og de rige får skattelettelser, sygner den offentlige velfærd hen. Som APK ser det, hænger krigsforberedelser, oprustning, ulighed og offentlige nedskæringer nøje sammen. Monopolerne beriges af penge der tages op af befolkningens lommer og fra offentlig velfærd.

Denne politik er en del af det kapitalistiske system. Ikke kun den nuværende, men en lang række af skiftende regeringer har brugt enhver lejlighed til at skære ned på befolkningens velfærd, sundhed, og uddannelse – enten direkte eller indirekte ved ikke at øge budgetterne i takt med at der f.eks. bliver flere ældre og i takt med inflationen. Kun når man samler sig og kæmper, lykkedes det at banke denne politik tilbage.

Nedskæringer betyder at ansatte især i lavtløns fag skal løbe hurtigere og hurtigere. Det mærkes i særdeleshed i de såkaldte kvindefag, der samtidig er blevet hårdest ramt af inflation, og i forvejen var systematisk underbetalt. Derfor er det et gigantisk forræderi fra fagtoppen, når der ikke kæmpes for reallønnen, og end ikke rejses krav om at løfte lønnen i kroner og øre til overenskomsten. APK kræver reelle lønløft, APK kræver stop for stress og nedskæringer, og rejser kravet om at sætte arbejdstiden ned, med fuld lønkompensation.

Fiskedød og forurening er et andet udtryk for skiftende danske regeringers kapitalistiske katastrofepolitik. Klimaforandringerne med stigende temperaturer og vildere klima, som følge af fortsat afbrænding af fossile energikilder, har accelereret kvælningen af de indre farvande og naturen. Det er en afslørende test af at kapitalismens rovdrift ikke er bæredygtig på nogen måde.

Kampen for ligeløn, billige boliger, ren natur, og kampen for lighed i sundhed, i uddannelse osv. er alle udtryk for klassekamp. Kampe der kan vindes når man står forenet mod kapitalen.

Første maj for arbejderklassens internationalisme og international solidaritet!

Statsminister Mette Frederiksens fortsatte støtte til Israel, gør Danmark meddelagtig i folkemord og er en overtrædelse af international lov, og humanitære forpligtigelser. Danske institutioner og danske virksomheder, som samarbejder, investerer eller handler med Israel, er medskyldige. De må afsløres og al samarbejde med Israel må boykottes. Styrk støtten til det modige palæstinensiske folk og deres retfærdig kamp mod de zionistiske undertrykkere.

De grusomheder der rammer verdens folk, om det er i Mellemøsten, Ukraine eller andre steder, sker med imperialisternes velsignelse, de tilskynder til det, de opfordrer til had mellem folkeslag, de lukker munden på folk der kræver våbenhvile og stop for støtten til Israel. Det er et klart billede på den råddenskab der hersker i imperialismen. 

Magthaverne forsøger med alle midler at kontrollere nyhedsstrømmen eller fylde sociale medier med ligegyldigheder. De fremstiller sig selv som uskyldige ofre og frihedens forkæmpere. Mens der bliver brugt formuer på at udbrede deres krigshysteri for at bevare deres gamle ”civiliserede” verdensorden. Som APK ser det, er hele kapitalens system af udbytning og undertvingelse modent til revolution.

Den verdensomspændende folkelige solidaritetsbevægelse har i glimt vist den forenede styrke. Der er slået sprækker i imperialismens gamle murværk, deres gamle verdensorden står for fald.

APK opfordrer arbejdere i alle lande til at forene sig og organisere sig for at kæmpe mod kapitalismen og vælte kapitalens herredømme uden at sætte deres lid til noget borgerligt eller imperialistisk parti.

APK opfordrer de undertrykte folk og nationer i verden til at styrke deres kamp for social og national frigørelse.

Arbejderklassens historie viser os at sejre i klassekampen er mulige og kan vindes når man står forenet mod kapitalen. Samtidig skal vi aldrig skjule perspektivet for den danske arbejderklassens kamp – et socialistisk Danmark. En retfærdig verden, uden krig og udbytning, hvor den private ejendomsret er ophævet, en verden med plads til livet.

Arbejderpartiet Kommunisterne, APK, 1. maj 2024

 

APK står for 1. maj -arrangementer i København, Odense og Aarhus.

ODENSE
Den revolutionære Rød 1. Maj
Kl. 14-16 på Albani Torv med taler, musik og organisationer med boder.

AARHUS
Mød APK i Århus ved Aktivisternes 1. maj i Mølleparken
kl. 11 – 13.30 er der taler
kl. 13.30 til kl. 14.15 er der optog gennem byen
Om eftermiddagen er der musik i Mølleparken frem til kl. 18

KØBENHAVN
1. maj på Den røde Plads kl.14-17
Særligt fokus på palæstinensernes kamp og mod Israels folkemord.
Musik: Kristian Svendsen, Lizette Lassen
Talere: Palæstinenser, Tid til fred, Arbejderpartiet Kommunisterne, DKU, Næstehjælperne, Tidsskriftet Håndslag, Kvindeoprør

Bemærk at Den røde Plads er flyttet lidt længere ind i parken, Vi er tæt på Cafépavillionen.

MØD OGSÅ APK D. 15. MAJ 

Fælles front mod imperialismen – for socialisme

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater