Mexicos og Ecuadors marxistisk-leninistiske kommunistpartier fordømmer angrebet på den mexicanske ambassade i Ecuado

Den 5. april blev den mexicanske ambassade i Quito, Ecuador, stormet af ecuadoriansk politi og militær. Her pågreb politiet den tidligere vicepræsident, Jorge Glas, der var blevet dømt for korruption og havde boet på ambassaden siden 17. december 2023. Få timer før angrebet havde Mexico tildelt ham politisk asyl. Indtrængen på ambassaden er en klar overtrædelse af konventionerne om diplomatiske forbindelser og retten til at søge om diplomatisk asyl. Handlingen fik Mexico til at afbryde de diplomatiske forbindelser med Ecuador. Mexicos og Ecuadors marxistisk-leninistiske kommunistpartier har udsendt denne fælleserklæring, hvor de fordømmer angrebet på den mexicanske ambassade i Ecuador.

Fælleserklæring

Det ecuadorianske politis og hærs angreb på den mexicanske ambassade i Ecuador har fremprovokeret en alvorlig politisk krise, som har ført til afbrydelsen af de diplomatiske forbindelser mellem Mexico og Ecuador og den mexicanske regerings meddelelse om at gå til Den Internationale Straffedomstol.

Det, Ecuadors præsident, Daniel Noboa Azín, har gjort, er en fuldstændig forkastelig handling, som er i strid med internationale konventioner, der søger at opretholde broderlige og fredelige relationer mellem lande, og som har fremkaldt bred international fordømmelse. Det er rigtigt, at den Mexicanske præsident Manuel López Obradors regering blev forhindret i at give politisk asyl til den tidligere ecuadorianske vicepræsident, Jorge Glas, fordi han er genstand for en eksekverbar dom for ulovlig sammenslutning og en arrestordre for underslæb; men intet af dette retfærdiggør at have krænket den mexicanske ambassade.

Det er klart, at i de erklæringer og handlinger, der har fundet sted før og efter denne begivenhed, har magthavernes og deres regeringers særlige politiske interesser været på spil, ikke arbejdernes og folkets interesser, da begge står i spidsen for regimer, der tjener den store nationale og internationale kapital. Deres handlinger vidner om dette.

Mellem arbejderne og folkene i Mexico og Ecuador er der stærke bånd af broderskab, baseret på fælles historie, smedet i kampene for uafhængighed mod den spanske kolonialisme, i kampene for at sætte en stopper for de herskende klassers udbytning og imperialistisk undertrykkelse. Mexicos befolkning har vist solidaritet med ecuadorianske migranter, der har krydset deres territorium på deres vanskelige rejse til USA, men der har også været tilfælde, hvor den mexicanske regering har udvist dem fra sit territorium. Uenighederne mellem borgerskabets regeringer bryder ikke broderskabet mellem arbejderne og folkene, det opretholdes og skal styrkes for at konfrontere de fælles fjender.

Vores partier, Ecuadors kommunistiske parti Marxist-Leninister, PCMLE og Mexicos kommunistiske parti (marxistisk-leninistisk), medlemmer af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML, fordømmer den skændsel, der blev begået på den mexicanske ambassade, holder de respektive regeringer ansvarlige for den eksisterende krise og for de negative virkninger, den kan fremkalde hos folkene i de to lande, og opfordrer til at bevare klasseenheden mellem arbejderne og folkene i de to lande for at styrke vores frigørelseskampe.

Arbejdere i alle lande, foren jer!

Længe leve enheden og broderskabet mellem arbejderne og folkene i Ecuador og Mexico!

Ecuadors kommunistiske parti Marxist-Leninister, PCMLE
Mexicos kommunistiske parti (Marxistisk Leninistisk)

8. april 2024


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater