Al-Shifa Medical Complex: Et af de værste massakrer i palæstinensisk historie

Den israelske hær har i løbet af de sidste to uger gennemført en massiv, chokerende og forfærdelig militæroperation i Al-Shifa Medical Complex i Gaza City, hvor de vilkårligt har angrebet palæstinensere uanset deres civile status, professionelle position, køn, alder eller helbredstilstand.

Selvom det nøjagtige antal ofre for grusomhederne stadig er ukendt, tyder de foreløbige rapporter på, at over 1.500 palæstinensere er blevet dræbt, såret eller meldt savnet som følge af massakren i Al-Shifa, og at kvinder og børn udgør halvdelen af de omkomne. Euro-Med Monitor kan ud fra sin indledende undersøgelse og vidneudsagn bekræfte, at hundredvis af døde kroppe, herunder nogle forbrændte og andre med afhuggede hoveder og lemmer, er blevet fundet både inde i Al-Shifa Medical Complex og i hospitalets nærområde.

Massakren kostede mindst 22 patienter livet, som blev dræbt i deres hospitalssenge under den israelske belejring af lægekomplekset, hvor man bevidst fratog dem adgang til mad, lægehjælp og forsyninger. Israels hær forhindrede også bevidst nødhjælpshold og repræsentanter for internationale organisationer i at komme ind i Al-Shifa for at udføre humanitære missioner eller evakueringer, og rensede desuden bevidst komplekset for alt arbejdende personale – især medicinsk personale – enten ved summarisk henrettelse eller tvangsforflytning eller arrestation. Nogle af disse personers opholdssted er stadig ukendt.

Al-Shifa Medical Complex er i øjeblikket ude af drift, fordi den israelske hær har bombet og sat ild til alle dets bygninger, inklusive lighuset og alle interne og eksterne gårde og korridorer.

Angrebet på Al-Shifa Medical Complex er det hidtil mest synlige aspekt af Israels systematiske og omhyggeligt udarbejdede plan om at ødelægge og belejre Gazastribens sundhedssektor, bringe den på randen af sammenbrud og nægte den palæstinensiske befolkning enhver chance for overlevelse, lægehjælp eller husly.

Medlemmer af den israelske hær tvang mere end 25.000 civile palæstinensere til at evakuere deres hjem i nærheden af Al-Shifa Medical Complex. Disse tvangsevakueringer fandt sted, efter at Israel havde begået forfærdelige forbrydelser mod lokale familier, herunder drab, direkte beskydning, belejring og udsultning, samt vilkårlige arrestationer og ødelæggelse og afbrænding af hjem og civile genstande. Ifølge de første skøn har den israelske hær nedrevet og sat ild til over 1.200 boliger i nærheden af Al-Shifa Medical Complex.

Ved daggry mandag trak de israelske soldater og køretøjer sig tilbage fra lægekomplekset, som anses for at være den største medicinske facilitet i Gazastriben. Komplekset husede tre specialiserede hospitaler med en samlet klinisk kapacitet på 800 senge: det kirurgiske hospital, det internmedicinske hospital og det obstetriske og gynækologiske hospital. Komplekset blev bygget på en 42.000 kvadratmeter stor grund og rummede flere bygninger, nogle med flere etager, og dækkede hele Gaza-guvernoratet og Gazastriben som helhed.

Massakren på Al-Shifa Medical Complex og de systematiske og udbredte angreb på civile og civile genstande, dvs. angrebet på det, der er tilbage af sundhedssystemet i Gazastriben, dræbte og udsatte tusindvis af syge og sårede civile, fordrevne familier, lægehold og journalister for risiko for at blive direkte angrebet, fratog befolkningen dens civile status og adskilte familier fra hinanden. Disse forbrydelser er endnu et bevis på det folkemord, som Israel har begået mod det palæstinensiske folk i striben i de sidste seks måneder.

Den israelske hær begik massakren på Al-Shifa Medical Complex med den største ligegyldighed over for den humanitære folkeret, især dens regler om distinktion, proportionalitet og militær nødvendighed; respekt for den unikke beskyttelse, som civile hospitaler og lægehold nyder; beskyttelse af civile; beskyttelse af syge og sårede; og forbuddet mod at angribe dem, selv om de er militært personel.

Da Israel endnu ikke har fremlagt nogen dokumentation for at retfærdiggøre eller validere sin massive og farlige udførelse af forbrydelser, der er åbenlyse overtrædelser af den humanitære folkeret, bør alle internationale organer og institutioner, der er til stede og opererer i Gazastriben, herunder FN’s Højkommissariat for Menneskerettigheder, besøge gerningsstedet, dokumentere alle retsmedicinske beviser, der er forbundet med det, og indsamle vidne- og offerudsagn. Derudover skal de relevante lokale myndigheder i Gazastriben straks tage skridt til at beskytte gerningsstedet, dokumentere alt relateret bevismateriale og tage alle rimelige forholdsregler for at forhindre tab eller ødelæggelse af dette bevismateriale.

Øjenvidner og overlevende kan kontakte Euro-Med Monitors hold på 00447775170355 for at afgive deres vidneudsagn om massakren på Al-Shifa Medical Complex. Dette vil gøre det muligt for vores hold at bevare beviser til fremtidige internationale undersøgelser og gøre alt det nødvendige arbejde, herunder at kontakte de relevante internationale institutioner.

Israel gennemfører stadig sin politik med at tvangsevakuere befolkningen i Gaza City og de omkringliggende områder gennem tvangsforflytninger, omfattende militære operationer, udsultning, belejring og nægtelse af de basale livsfornødenheder, herunder lægehjælp. Alle disse begivenheder falder ind under den større kontekst af Israels forbrydelse med tvangsforflytning mod hele det palæstinensiske folk i Gazastriben.

Det internationale samfund må handle hurtigt og kraftfuldt for at forsvare palæstinensiske civile mod det folkemord, som Israel har begået i Gazastriben i de sidste seks måneder. Denne handling bør omfatte beskyttelse af syge, sårede, fordrevne, medicinsk personale og journalister samt et reelt pres på Israel for at få dem til at indstille deres alvorlige forbrydelser i regionen, herunder de forbrydelser, der er begået mod medicinske faciliteter, samt deres tvangsforflyttelser og udsultning af civile.

Det internationale samfund må arbejde sammen for at sikre, at Israel overholder international lov og Den Internationale Domstols afgørelse og bliver holdt ansvarlig for alle sine forbrydelser, herunder massakren i Al-Shifa Medical Complex.

Oversat fra Euro-Med Human Rights Monitor: Al-Shifa Medical Complex Witnesses One of the Largest Massacres in Palestinian History 

Hør også dette interview: Al-Shifa’s legacy destroyed: Dr Mads Gilbert 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater