Protesterne fortsætter verden over – STOP FOLKEMORDET!

Millioner af mennesker verden over gik d. 24. februar på gaden for at kræve et stop for Israels folkemord på palæstinenserne i Gazastriben.


I den tyske hovedstad Berlin gik hundredvis af mennesker på gaden for at kræve et stop for folkemordet på palæstinenserne i Gazastriben. Lignende protester, der fordømte den tyske regerings støtte til den israelske besættelse, blev også afholdt i andre byer over hele landet.

I Storbritannien demonstrerede tusinder i byen Manchester for at vise deres støtte til det palæstinensiske folk og opfordrede til et øjeblikkeligt stop for den israelske folkemordskrig mod Gazastriben.

Protester fandt også sted i den danske by Aarhus, hvor man udtrykte solidaritet med det palæstinensiske folk og fordømte israelske massakrer mod uskyldige civile.

I Holland fandt en demonstration sted i byen Den Bosch, hvor demonstranterne bar palæstinensiske flag og fordømte de fortsatte brutale israelske luftangreb på Gaza.

I den italienske by Milano demonstrerede store menneskemængder og råbte slagord til støtte for Palæstina og krævede et stop for besættelsen og for de israelske massakrer på civile palæstinensere.

I den franske hovedstad Paris blev der protesteret mod den israelske krig, mens aktivister og tilhængere i den franske by Bordeaux placerede 14.000 par sko på en offentlig plads for at symbolisere antallet af palæstinensiske børn, der er ofre for det igangværende folkemord i Gaza.

I Dallas, USA, protesterede hundredvis af mennesker mod USA’s støtte til den israelske besættelse og fordømte Washingtons fortsatte opbakning til den israelske krigsmaskine.

I Auckland, New Zealand, blev der afholdt en demonstration i protest mod den israelske krig mod Gaza, og der blev opfordret til at retsforfølge besættelseslederne for deres forbrydelser i Gaza.

Lignende protester blev også rapporteret i den irske hovedstad Dublin, byen Cork og mange andre byer rundt om i verden.

Ifølge Gazas sundhedsministerium er 29.606 palæstinensere blevet dræbt og 69.737 såret under Israels igangværende folkemord i Gaza, der startede den 7. oktober.

Desuden er mindst 7.000 mennesker forsvundet, formodet døde under murbrokkerne fra deres hjem i hele Gazastriben.

Palæstinensiske og internationale organisationer siger, at størstedelen af de dræbte og sårede er kvinder og børn.

Den israelske aggression har også resulteret i tvangsfordrivelse af næsten to millioner mennesker fra hele Gazastriben, hvor langt størstedelen af de fordrevne er blevet tvunget ind i den tætbefolkede sydlige by Rafah nær grænsen til Egypten – i hvad der er blevet Palæstinas største masseudvandring siden Nakba i 1948.

Se originalartikel på Palestine Chronicle med videoer og billeder her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater