Regeringen gør hungersnød til en politisk handelsvare

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen(M) og regeringen er klar til at handle med den humanitære hjælp til Gaza. Umiddelbart sættes støtten til FNs humanitære hjælpeorganisation UNRWA i Gaza og blandt palæstinensiske flygtninge i området på pause. Men skal den danske støtte fortsætte, så bliver det ikke uden politiske krav, lyder det fra regeringen.

UNRWA nødhjælps konvoj bombet af Israel

At situationen for de 2 mio. fordrevne palæstinensere i Gaza er katastrofal og at hungersnød og dødelige sygdomme allerede truer med at øge dødstallene betydeligt pga. blokaden og sabotagen af den humanitære hjælp, det ved landets regering og politikere udmærket godt. Også – at de har et flertal i befolkningen imod sig, der kræver stop for Israels folkemord, våbenhvile og fuld adgang til humanitær hjælp i Gaza.

UNRWA, der arbejder i Gaza og blandt fordrevne palæstinensere i flygtningelejre på Vestbredden, i Jordan og i Syrien siger nu, at hvis den økonomiske støtte trækkes, som en række lande med USA i spidsen allerede har gjort, må de indstille deres arbejde i slutningen af denne måned med katastrofale konsekvenser.

Lars Løkke Rasmussen fremhæver, ”at hvis man skærer benene over på UNRWA, så accelerer man en humanitær konflikt.” og tilføjer så til DR: ”normalt har vi ikke et princip om at afstraffe kollektivt”.

Nej, men nu har regeringen det så alligevel. For det tæller højere for regeringen fortsat at støtte Apartheid Israel også med våben og gå med på den israelske efterretningstjenestes påståede terroranklager mod UNRWA end at være med til at stoppe den humanitære katastrofe og Israels folkemord i Gaza. Den zionistiske regering i Israel har flere gange sagt, at den vil bombe og sulte palæstinenserne ud af Gaza. Og det er det, den fortsat er i gang med.

Valg mellem hungersnød eller politiske indrømmelser

Sammen med den socialdemokratiske minister for udviklingssamarbejde Dan Jørgensen har Lars Løkke Rasmussen lagt en tretrinsplan frem for, hvad UNRWA’s fremtid skal være. Den passer ”forbavsende” med USA’s og EU’s planer.

Lars Løkke Rasmussen er gået fra national politisk ”brugtvognsforhandler” af liberal politik til nu på bedste arrogante imperialistiske vis at stille sig an med krav, som om regeringen har ret til at diktere Gazas og palæstinensernes fremtid. Regeringen gør fortsat støtte til UNRWA til en politisk handelsvare. Vil I have mad, medicin, vand skal I indordne jer under vores krav – vælg selv, sådan lyder beskeden.

Det mest vidtrækkende trin i regeringens plan er: ”at det palæstinensiske selvstyre selv skal kunne tage vare på civilbefolkningen gennem en to-stats løsning – med FN som rygrad til at etablere de nødvendige samfundsstrukturer.”

Sådan taler en imperialistisk regering. Vi har ret til at bestemme jeres fremtid. Og vi dikterer, hvordan jeres samfund skal bygges op. I APK har vi gang på gang understreget, at det palæstinensiske folks fremtid kun kan afgøres af dem selv, kun de kan og skal bestemme, hvilken regering og hvilken samfundsstruktur de vil have. Derfor må ikke bare den israelske besættelsesmagt ud af de palæstinensiske områder, men alle imperialistmagter. En to-statsløsning vil være på stormagternes nåde og med et aggressivt Apartheid Israel, hvilket på ingen måde vil kunne løse det palæstinensiske spørgsmål, men forlænge den nu 75 år lange konflikt og lidelser.

Den danske regering skal stoppe sin støtte til Israels folkemord | KPnet

Første trin i regeringens plan er, ”at UNRWA’s ledelse skal bakke op om undersøgelsen af organisationen”. FN nedsatte straks en uvildig undersøgelseskommission af de 12 anklagede, da Israel fremsatte sine terroranklager, som de i øvrigt ikke vil offentliggøre. Desuden har FN’s generalsekretær António Guterres nedsat en undersøgelseskommission, der i samarbejde med Det danske Institut for Menneskerettigheder, det svenske Raul Wallenberg institut og det norske Chr. Michelsens institut skal undersøge om UNRWA gør, hvad de kan for at være neutrale.

Så hvad er regeringens krav til undersøgelse af UNRWA andet end at bære ved til den israelske efterretningstjenestes påstande om, at UNRWA er en ”Hamas rede”? Terroranklager, hvis formål er at flytte fokus fra, hvem de egentlige terrorister er og fra, at Israel ved den Internationale Domstol I Haag er blevet pålagt, at sikre nødhjælpen kommer ind i Gaza. Det er langt fra første gang Israel er fremkommet med anklager mod UNRWA, der så senere har vist sig ikke at holde eller kunne bevises.

Andet trin i regeringens plan er ”at gøre organisationen mere robust og effektiv – og undersøge om dele af indsatsen kan varetages af andre, så UNRWA ikke er eneste aktør på området”. Hvilket bare igen viser regeringens løsagtige og bevidst fordrejede måde at omgås fakta på. UNRWA er ikke den eneste hjælpeorganisation i området, hvor de har arbejdet siden 1949. Men ingen af de andre organisationer har det lokalkendskab og den vigtige kontakt til den palæstinensiske befolkning som UNRWA har og som derfor samarbejder med UNRWA.

Med rette er det palæstinensiske folks kamp og den verdensomfattende palæstinasolidaritet, vi oplever i disse måneder, blevet symbol på, at ethvert folk har ret til at bestemme sin fremtid og at de kan gå op imod magter, der ser uovervindelige ud. Det er blevet en øjenåbner for en hel ny generation af unge på, hvor kynisk og umenneskelige imperialistmagter handler for at beskytte egne økonomiske og politiske interesser. Og på at det er selve det samfundssystem, der handler med millioner af menneskers hungersnød og gennemfører folkemord og ingen reelle løsninger har, der må erstattes af et nyt, hvor det er arbejderklassen og folkene der har magten og som kan skabe fred og fremskridt for befolkningerne.

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater